Κηδεύεται σήμερα στις 18.00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Αριστομένης, στη Μεσσηνία, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιόπουλος ο οποίος εργάστηκε επί δύο δεκαετίες στην εφημερίδα «Εθνος» και απεβίωσε ενώ κολυμπούσε στην παραλία Τσαπί της Μεσσηνίας. Από χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.
Είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία μετά τη μεταπολίτευση στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου και παρέμεινε επί περίπου μία δεκαπενταετία. Εκεί αναδείχθηκε χάρη στην ενασχόλησή του με θέματα αγροτικά και εργατικά ως επικεφαλής του Εργατικού ρεπορτάζ της εφημερίδας. Στη συνέχεια εργάστηκε στην «Επικαιρότητα» μέχρι το κλείσιμο της εφημερίδας και το 1991 προσελήφθη στο περιοδικό «Εικόνες». Επειτα μεταπήδησε στην εφημερίδα «Εθνος», αρχικά ως υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως επικεφαλής του ενθέτου «Εργασία», στο οποίο υπήρξε προϊστάμενος μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Είχε, επίσης, διατελέσει υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, περνούσε αρκετό χρόνο στο χωριό Αριστομένης, στη Μεσσηνία, τον τόπο από όπου καταγόταν.
Ανθρωπος πολυπράγμων, διετέλεσε μέχρι το τέλος της ζωής του μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», ιδιότητα με την οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση έκθεσης με έργα του χαράκτη Τάσσου στη Μεσσήνη.
Η οικογένειά του, που συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, είχε κυνηγηθεί λόγω των πολιτικών της φρονημάτων. Ο ίδιος, μεγαλωμένος με τα αριστερά ιδανικά, εντάχθηκε από νωρίς στο κομμουνιστικό κίνημα. Είχε συμμετάσχει στον αντιδικτατορικό αγώνα. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1989, όμως παρέμεινε έως το τέλος προσηλωμένος στους αγώνες για τις αξίες της Αριστεράς, πάντα ευαισθητοποιημένος κοινωνικά και πολιτικά.