Ξένες ταινίες
«Ο γκουρού του έρωτα»
(Τhe love guru)


ΑΝΤ1, 20.00
Ενας Αμερικανός μεγαλωμένος από γκουρού στις Ινδίες επιστρέφει στις ΗΠΑ με σκοπό να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου γκουρού ψυχολογικής υποστήριξης. Η πρώτη του αποστολή είναι να βοηθήσει έναν παίκτη του χόκεϊ να κερδίσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και τη σύζυγό του, η οποία τον παράτησε για τον μεγάλο του αντίπαλο. (ΗΠΑ, 2008, 87′)

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου –Μέρος 2ο»
(Harry Potter and the Deathly Hallows –Part 2)
Star, 23.30
Η τελευταία ταινία της σειράς είναι αναμφίβολα η πιο σκληρή, η πιο ρεαλιστική και η πιο αιμόφυρτη. Αυτό που λέμε grand finale με τα όλα του. Ο Χάρι (Ντάνιελ Ράτκλιφ) είναι πια στην ηλικία που και ξύλο μπορεί να φάει και να ματώσει και να κλάψει από πόνο και να βρεθεί σε απόγνωση. Συν τοις άλλοις, πεθαίνει… για λίγο. Στην πιο ωραία σκηνή της ταινίας (και ίσως μία από τις ωραιότερες όλων των ταινιών της σειράς) ο Χάρι θα βρεθεί σε έναν Αλλον Κόσμο που του θυμίζει τον σταθμό Κινγκς Κρος του Λονδίνου και εκεί θα συναντήσει ξανά τον δάσκαλό του Αλμπους Ντάμπλντορ (Μάικλ Γκαμπόν). Ολο το περιβάλλον του φιλμ έχει κάτι το άγριο, το σκοτεινό, το θριλεροειδές, το θανάσιμο. (ΗΠΑ, 2011, 114′)

«Los ultimos dias»
(The last days)
ΕΡΤ1, 00.30
Μια μυστηριώδης επιδημία εξαπλώνεται και η ανθρωπότητα διακατέχεται από έναν παράλογο φόβο ότι η παρουσία σε ανοιχτούς χώρους προκαλεί ακαριαίο θάνατο. Σύντομα ο πληθυσμός παγιδεύεται μέσα σε κτίρια. Καθώς στη Βαρκελώνη επικρατεί χάος, ο Μαρκ αρχίζει μια προσπάθεια να βρει την αγνοούμενη φίλη του Τζούλια χωρίς ποτέ να βγει έξω. Μια παραλλαγή του πολυχρησιμοποιημένου θέματος του τέλους του κόσμου. (Γαλλία / Ιταλία, 2013, 99′)

HeliosPlus