Ελληνική σειρά
«Δίδυμα φεγγάρια»
ΑΝΤ1, 20.00
Με ένα διπλό επεισόδιο ολοκληρώνεται για εφέτος η καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1. Η Αγάπη, απογοητευμένη από τον Φίλιππο, αποφασίζει να μην τον δει μετά το χειρουργείο. Ο Στέργιος συνεχίζει το σχέδιό του και συναντιέται με την Αλίκη για φαγητό. Παράλληλα ο Μπρούνο με την Ελισάβετ έρχονται πιο κοντά τώρα που η Αλίκη μετακόμισε. Ο Παύλος ακούει έκπληκτος από την Αγάπη και τον Στέργιο ότι φεύγουν ταξίδι στην Ιταλία. Η Αμαλία διαλύεται αφού ο Παύλος της ζητάει να χωρίσουν και εκείνος παίρνει τη μεγάλη απόφαση και αφού στείλει λουλούδια στην Αλίκη ξεκινάει για το σπίτι της.


Ξένες ταινίες
«12 πίθηκοι»


(12 monkeys)
Star, 22.00
Ενας κατάδικος στην κατεστραμμένη γη του 21ου αιώνα (Μπρους Γουίλις) επιστρέφει στο 1997 για να ανακαλύψει τον ιό των «12 πιθήκων» που οδήγησε τον κόσμο στην καταστροφή. Κάπου όμως το ταξίδι στον χρόνο στραβώνει και έτσι ο Τέρι Γκίλιαμ δημιουργεί ένα εφιαλτικό μεν αλλά και απερίγραπτα διασκεδαστικό ταξίδι ανάμεσα στο μέλλον και στο παρελθόν, για το οποίο ο Μπραντ Πιτ υπήρξε υποψήφιος για το Οσκαρ β’ ρόλου. Εν μέρει στηρίζεται στη μικρού μήκους ταινία «La jetee» του Κρις Μαρκέρ. (ΗΠΑ, 1995, 120′)
«Λευκή υπεροχή»


(White material)
ΕΡΤ2, 22.00
Οταν ξεσπά εμφύλιος στην Αφρική, η Μαρία, μια γυναίκα γαλλικής καταγωγής με πείσμα και τόλμη, αρνείται να εγκαταλείψει τη φυτεία καφέ που για τρεις συνεχόμενες γενιές ανήκε στην οικογένειά της. Ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της προγραμματίζει τον επαναπατρισμό τους στη Γαλλία, όμως η Μαρία θεωρεί πως η κίνηση αυτή είναι σημάδι δειλίας και αδυναμίας και αρνείται να εγκαταλείψει τη γη της. (Γαλλία / Καμερούν, 2009, 101′)

HeliosPlus