Ξένες ταινίες

«Happy Feet»

Alpha, 13.40
Στην κοινωνία των αυτοκρατορικών πιγκουίνων το προσόν που μετράει είναι οι καλές φωνητικές χορδές, που χαρίζουν γοητεία και βοηθούν να βρεθεί το ταίρι τους. Τι συμβαίνει όμως όταν γεννιέται ένα μικρό εντελώς φάλτσο; Πρέπει να αναπτύξει ένα άλλο ταλέντο! Αποφασίζει να γίνει ο καλύτερος χορευτής με κλακέτες. Βραβευμένο με Οσκαρ καλύτερου κινουμένου σχεδίου, ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. (ΗΠΑ / Αυστραλία, 2006, 108′)
«Κλαµπ χωρισµένων γυναικών»
(The first wives club)
ANT1, 20.00
Τρεις 40άρες συμμαθήτριες από το κολέγιο ξανασυναντιούνται στην κηδεία μιας κοινής φίλης και ανακαλύπτουν ότι έχουν κάτι κοινό: είναι χωρισμένες. Απογοητευμένες, αλλά και φανερά εξοργισμένες, αποφασίζουν να θέσουν σε εφαρμογή ένα ιδιοφυές σχέδιο ώστε να εκδικηθούν τους πρώην συζύγους που τις άφησαν για νεότερες γυναίκες. Η εφαρμογή του σχεδίου θα είναι αμείλικτη και απολαυστική. Με τις Γκόλντι Χόουν, Ντάιαν Κίτον και Μπετ Μίντλερ. (ΗΠΑ, 1996, 104′)
«Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ»
(The talented Mr. Ripley)
Σκάι, 22.15
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στη Νέα Υόρκη ένας εκατομμυριούχος εφοπλιστής ζητεί από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ (Ματ Ντέιμον) να ταξιδέψει ως την Ιταλία για να πείσει τον γιο του Ντίκι (Τζουντ Λο) να επιστρέψει στην Αμερική. Εκεί γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι. (ΗΠΑ, 1998, 136′)

HeliosPlus