Εκποµπή µαγειρικής
«Από την Πόλη στην Ανατολή»
Alpha, 11.30
Καλντερίμια και δρόμοι ανασταίνουν μνήμες. Μυρωδιές και γεύσεις συνδέουν παρελθόν και παρόν. Πρόσωπα και εικόνες διηγούνται ιστορίες. Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε τόπους μαγικούς, πόλεις οικείες, γεμάτες χρώματα και γαστρονομικούς θησαυρούς. Με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη, μας ταξιδεύει στην Αττάλεια, στο Εσκισεχίρ, στη Σαμσούντα, στον Τσεσμέ και στο Ικόνιο.
Ποδόσφαιρο, φιλικός αγώνας
Παναθηναϊκός – Τσβόλε
ΕΡΤ2, 21.00
Πρόβα τζενεράλε για τους παίκτες του Τριφυλλιού απέναντι στους Ολλανδούς πριν από τα πρώτα ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο θα υποδεχθεί τους φιλάθλους μετά τις πρώτες εργασίες στο πλαίσιο της ανάπλασης του γηπέδου.
Ξένες ταινίες
«Δικαίωση»
(Seeking justice)

Star, 22.00
Ο Ρότζερ Ντόναλντσον σκηνοθετεί τους Νίκολας Κέιτζ, Τζάνιουαρι Τζόουνς και Γκάι Πιρς σε σπιντάτο b movie όπου ο κεντρικός ήρωας, δάσκαλος αγγλικών (Κέιτζ), εκβιάζεται από τον άγνωστο (Πιρς) που στο παρελθόν τον είχε βοηθήσει να πάρει εκδίκηση. (ΗΠΑ, 2011, 96′)

«Εκτός ελέγχου»
(Out of sight)

ΕΡΤ2, 23.00
Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ συνθέτουν ένα από τα πιο πρωτότυπα κινηματογραφικά ζευγάρια του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά. Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αυτοκίνητό του παθαίνει βλάβη και έτσι καταλήγει για μία ακόμη φορά στις φυλακές της Φλόριδας. Στην προσπάθειά του να αποδράσει τον καταδιώκει η δυναμική πράκτορας του FBI Κάρεν Σίσκο και ανάμεσα στους δύο αναπτύσσεται μια ακατανίκητη έλξη. Κινηματογραφική διασκευή της ομότιτλης νουβέλας του Ελμορ Λέοναρντ, που συνέβαλε στη θριαμβευτική επιστροφή του Στίβεν Σόντερμπεργκ στα κινηματογραφικά δρώμενα (είχε γίνει διάσημος με το «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες»). (ΗΠΑ, 1998, 112′)

HeliosPlus