Στροφή σε λατινοαμερικανικές σαπουνόπερες αλλά και σε ποιοτικές ισπανικές παραγωγές κάνουν τα κανάλια εν όψει του καλοκαιριού.
Δεδομένου ότι οι επαναλήψεις των ελληνικών σίριαλ έχουν πλέον κουράσει το τηλεοπτικό κοινό, καθώς χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον προκειμένου να καλύψουν μεγάλα κενά του προγράμματος, αλλά και λόγω της εξασθένησης του ενδιαφέροντος για τα τουρκικά σίριαλ, η Ισπανία και η Λατινική Αμερική μονοπωλούν το ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς, η οποία επιστρέφει έπειτα από χρόνια στο συγκεκριμένο είδος.
Οι πρώτες πρεμιέρες έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 4 Ιουλίου σε Alpha και ΑΝΤ1.
Στο κανάλι της Κάντζας στις 20.00 καθημερινά θα προβάλλεται η σειρά «Gran Hotel» σε α’ τηλεοπτική προβολή. Πρόκειται για μια σειρά ισπανικής παραγωγής 2011-2013 που η επιτυχία της ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ισπανίας και πολύ σύντομα προβλήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Είναι μια πλούσια παραγωγή για μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου, με ιστορικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Θεωρείται από πολλούς κριτικούς μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας, ενώ πολλοί τη χαρακτήρισαν ως την απάντηση της Ισπανίας στο αγγλικό «Downton Abbey».
Τα γυρίσματα έγιναν σε πραγματικούς χώρους και τοποθεσίες, μεταξύ αυτών στο περίφημο Ανάκτορο Μαγκνταλένα της ισπανικής πόλης Σανταντέρ, που κατασκευάστηκε την περίοδο βασιλείας του Αλφόνσο 13ου.
Η επιτυχία της σειράς ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ισπανίας και πολύ σύντομα προβλήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Βρετανία, για να περάσει στη συνέχεια στις τηλεοπτικές συχνότητες της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας. Παράλληλα, η σειρά ταξίδεψε πέρα από τον Ατλαντικό, αφού πολύ σύντομα εξέπεμψε στις ΗΠΑ, στη Βενεζουέλα και στο Μεξικό. Η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή του Κάρλος Σέντες.
Η πρώτη κυρία

Στον ΑΝΤ1 οι σειρές θα καταλάβουν την πρωινή ζώνη. Ετσι λοιπόν από τη Δευτέρα 04 Ιουλίου στις 08.45 θα προβάλλεται η σειρά «Primera dama» (Η πρώτη κυρία), μια κολομβιανή σαπουνόπερα, η οποία είναι ριμέικ της ομώνυμης χιλιανής.
Η σειρά έχει γνωρίσει επιτυχία και έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό, τόσο στη Λατινική Αμερική όσο και στις βαλκανικές χώρες. Αυτήν την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες η ομώνυμη σειρά βρίσκεται στην παραγωγή με το σενάριο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του αμερικανικού κοινού.
Αμέσως μετά, στις 09.45, τη σκυτάλη θα παίρνει η σειρά «Império», η οποία βραβεύτηκε τον Νοέμβριο του 2015 ως Best telenovela στα 43 Διεθνή βραβεία Emmy και την παρακολουθούν 30 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά λεπτό.

HeliosPlus