Ο Alpha στη διάρκεια της τηλεοπτικής περιόδου που μόλις ολοκληρώνεται μετρά κέρδη και λάθη και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική μυθοπλασία. Για την ακρίβεια, πραγματοποιεί ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα στις ελληνικές παραγωγές σειρών και μάλιστα επενδύει και στη συνεργασία με την Κύπρο, η οποία είναι μια αγορά που πλέον αφορά το κανάλι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ελάχιστα προγράμματα και πρόσωπα δεν θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν και αυτά έχουν ήδη ξεκαθαρίσει και έχουν τεθεί εκτός. Ανάμεσά τους η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία δεν κατάφερε να στήσει μια εκπομπή με ενδιαφέρον στη μεσημεριανή ζώνη. Γι’ αυτό και το κανάλι αποφάσισε ότι δεν το ενδιαφέρει να επενδύσει σε τέτοιου είδους εκπομπές. Αυτό είναι σαφές από την πρώτη εικόνα του κορμού του προγράμματος, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις πρώτες πληροφορίες. Τόσο σε επιλογή σειρών και εκπομπών όσο και σε προσανατολισμό επιλογής προσώπων ο Alpha, εκτός από την ενίσχυση του προγράμματός του, επιχειρεί και μια ποιοτική αναβάθμιση, η οποία είναι απαραίτητη συνολικά.
«Ναι» στα σίριαλ


Οι δύο επιτυχημένες σειρές του καναλιού συνεχίζονται για μία ακόμη σεζόν. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» θα διανύσει την τέταρτη σεζόν του με μία σημαντική αλλαγή, αυτή του τρίτου ζευγαριού (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Δανάη Επιθυμιάδη) το οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό της σειράς. Το πράσινο φως δόθηκε και στο «Σόι σου», το οποίο συνεχίζει να κρατά πολύ καλά ποσοστά τηλεθέασης. Οπως έχει γίνει γνωστό, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα της σειράς «Η λέξη που δεν λες», με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Μαρία Πρωτόπαππα. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη παραγωγή δραματικής σειράς για το κανάλι. Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να αρχίσουν και τα γυρίσματα της σειράς «Ο Αστέρας Ραχούλας», η οποία βασίζεται στο σενάριο των Γιάννη Κρητικού και Μάκη Πιτταρά, και σκηνοθετεί ο Νίκος Κρητικός. Η σειρά καταγράφει τις ευχάριστες περιπέτειες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και θα συγκαταλέγεται στις κωμικές σειρές του Alpha.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κύπρο εντάσσεται και η σειρά «Ελα στη θέση μου». Θα προβάλλεται καθημερινά και η υπόθεση θα αφορά δύο οικογένειες, μία από την Ελλάδα και μία από την Κύπρο και όλα όσα τις ενώνουν και τις χωρίζουν. Το σενάριο της σειράς έχει αναλάβει η Βίκη Αλεξοπούλου. Μια δραματική σειρά την οποία υπογράφει η Μαρία Γεωργιάδου και θα τιτλοφορείται «Σαν οικογένεια» θα είναι το επόμενο δραματικό πείραμα του καναλιού, το οποίο ωστόσο πρώτα θα προβληθεί στην Κύπρο και στη συνέχεια θα «μετακομίσει» στο ελληνικό πρόγραμμα. Τη σκηνοθεσία του έχει αναλάβει ο Χρήστος Δήμας. Εβδομαδιαία κωμωδία θα είναι και το «Μητέρα, μόνη, ψάχνει» το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του καναλιού στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Ο Λώρης Λοϊζίδης, ο οποίος είναι και η πιο σημαντική κυπριακή μεταγραφή για την επόμενη σεζόν, ετοιμάζει μια σειρά με τίτλο «Παραμύθι ν’ αρχινήσει».
«Αμετακίνητοι» παρουσιαστές


Οι εκπομπές οι οποίες παραδοσιακά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα τηλεθέασης παραμένουν στον σταθμό και απλώς θα υποστούν ένα λογικό «φρεσκάρισμα». Ετσι λοιπόν, τα Σαββατόβραδα ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα συνεχίσει να λέει «Στην υγειά σας, ρε παιδιά» καθώς τα νούμερα στο σύνολο των τηλεθεατών τον κατατάσσουν πρώτο. Για μία ακόμη χρονιά στις θέσεις τους θα παραμείνουν οι δύο κυρίες του prime time. Ο λόγος για την Αγγελική Νικολούλη, η οποία θα συνεχίσει να διερευνά υποθέσεις αστυνομικού περιεχομένου από το «Φως στο τούνελ», αλλά και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου με το «Πάμε πακέτο».
Καμία αλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε στην πρωινή ζώνη όπου η Σταματίνα Τσιμτσιλή θα συνεχίσει να παρουσιάζει το «Happy Day» με την ίδια ακριβώς ομάδα (Κώστας Φραγκολιάς, Ελένη Τσολάκη και Δημήτρης Παπανώτας). Και το Σαββατοκύριακο, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί, δεν θα διακοπεί η εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου». Στην παρουσίαση μάλιστα θα παραμείνει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Εδώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ομάδα των συνεργατών που θα την ακολουθήσει και την επόμενη σεζόν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί αρκετές διορθωτικές κινήσεις.
Αμετακίνητη η Ελένη Μενεγάκη στο μεσημεριανό ραντεβού της με τους τηλεθεατές και την εκπομπή «Ελένη». Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Λάκη Λαζόπουλο, του οποίου η συνεργασία θα έχει την ίδια μορφή με αυτή που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή με έκτακτες εκπομπές «Αλ Τσαντίρι» όταν αυτό προκύπτει από την επικαιρότητα. Τη σατιρική της «δράση» θα συνεχίσει και η «Ελληνοφρένεια», η οποία έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της στον τομέα της τηλεθέασης και εφέτος κατέγραψε την καλύτερη χρονιά της.
Το κανάλι επιμένει και στον τομέα των τηλεπαιχνιδιών. Πράσινο φως για δεύτερη σεζόν παίρνουν το «Quizdom» με τον Λάμπρο Φισφή ενώ αλλαγή θα έχουμε στην απογευματινή ζώνη. Ο Χρήστος Φερεντίνος θα δίνει καθημερινά το «παρών» αλλά μέσα από ένα άλλο παιχνίδι, το γνωστό και από την πορεία του στο τηλεοπτικό παρελθόν «Deal». Το κανάλι θεωρεί ότι ο κύκλος του «Ακου να δεις» έπρεπε να κλείσει στην παρούσα φάση προτού αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης.
Ενημέρωση με ίδιο πλάνο


Στον τομέα της ενημέρωσης δεν θα αλλάξει το παραμικρό. Το δελτίο ειδήσεων στις 19.00 θα συνεχίσει να το παρουσιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος θα παραμείνει και παρουσιαστής της εκπομπής «Αυτοψία». Στη θέση τους παραμένουν και οι Νίκος Μάνεσης με το «60 λεπτά Ελλάδα», η Γιάννα Παπαδάκου με το «Checkpoint» και η Σοφία Παπαϊωάννου με τις «360 μοίρες».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ