Σούπερ Λιγκ – Ποδόσφαιρο



ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Novasports1, 20.15
Στην Τούμπα θα υποδεχθεί ο Δικέφαλος του Βορρά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, που μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση στην κατάταξη.
Ελληνική ταινία
«ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα»
Alpha, 22.30
Συνδυάζοντας την πολίτικη κουζίνα με την πολιτική (γι’ αυτό και η κεφαλαιογράμματη γραφή της λέξης ΠΟΛΙΤΙΚΗ), ο Τάσος Μπουλμέτης παρακολουθεί μια οικογένεια ξεριζωμένων Κωνσταντινουπολιτών και αγγίζει με απλότητα, εξυπνάδα, σοβαρότητα και χιούμορ το καυτό ζήτημα της απέλασης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης αλλά και τη δυσκολία προσαρμογής τους στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1960.
Εξαιρετικά χρήσιμη στην όλη ατμόσφαιρα της ταινίας η μουσική υπόκρουση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Ανάμεσα στο πλούσιο καστ θα βρούμε τους Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ρένια Λουιζίδου κ.ά. (2003, 104′)


Ξένη σειρά
«Εμα»
ΕΡΤ2, 20.00
Η Εμα συνεχίζει τις απόπειρές της να παντρέψει τη Χάριετ με τον κ. Ελτον, εφημέριο του Χάιμπερι. Παρ’ όλο που η ίδια δεν ενδιαφέρεται για γάμο, της κινεί το ενδιαφέρον ο μυστηριώδης και απόμακρος Φρανκ Τσόρτσιλ, τον οποίο ελπίζει να γνωρίσει για πρώτη φορά στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του χωριού.


Ξένη ταινία

«Η εποχή των δολοφόνων»


(Killing season)
Star, 22.00
Ο Μπέντζαμιν Φορντ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι αμερικανός βετεράνος που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη. Ο Εμίλ Κόβακ (Τζον Τραβόλτα), ένας περίεργος ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα όμως ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας σέρβος πρώην στρατιώτης που θέλει να πάρει εκδίκηση. (ΗΠΑ / Βέλγιο / Βουλγαρία, 2013, 91′)

HeliosPlus