Ξένες ταινίες

«Το τελεσίγραφο του Μπορν» (The Bourne ultimatum)
STAR, 21.00
Σφιχτοδεμένη περιπέτεια του Πολ Γκρίνγκρας με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο ενός αμερικανού πρώην κυβερνητικού πράκτορα ο οποίος πάσχει από αμνησία, για την οποία ευθύνεται η ίδια η υπηρεσία του. Η τρίτη ταινία μιας κινηματογραφικής σειράς που μετέτρεψε τον Ντέιμον σε σουπερστάρ. (ΗΠΑ, 2007, 102′)
«Υπό το μηδέν» (Frozen ground)
Alpha, 22.30
Όταν η 17χρονη Σίντι καταφέρνει να δραπετεύσει από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου Ρόμπερτ Χάνσεν, ο ντετέκτιβ Τζακ Χάλμπον αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να δει τον ψυχοπαθή δολοφόνο επιτέλους στο εδώλιο. Το γεγονός ότι μετά από τόσες δολοφονίες γυναικών, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ασύλληπτος εδώ και 13 χρόνια τρομοκρατώντας την πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, είναι κάτι που ο Τζακ δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να συνεχίζεται. Είναι πια έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον συλλάβει, ακόμα και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Όμως, ο στόχος του γνωρίζει πολύ καλύτερα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του σίριαλ κίλερ Ρόμπερτ Κρίστιαν Χάνσεν, που το 1983 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. (ΗΠΑ, 2013, 105′)
«Ο τρομοκράτης» (The devil’ s own)
ΜΕGΑ, 22.50
Ενας αμερικανός αστυνομικός ιρλανδικής καταγωγής (Χάρισον Φορντ) παίρνει υπό την προστασία του ένα νεαρό συμπατριώτη του (Μπραντ Πιτ) ο οποίος όπως όμως είναι τρομοκράτης του ΙΡΑ. Οι εκπρόσωποι δύο διαφορετικών γενιών σταρ, τον γιά πρώτη φορά μαζί, συμπρωταγωνιστούν στην τελευταία ταινία του Αλαν Τζ. Πάκιουλα (1928 –1998). Αξίζει τον κόπο. (ΗΠΑ, 1997 ,107′)