Formula 1

Grand Prix Μονακό

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD, 15.00
Η Formula 1 μεταφέρεται στο λαμπερό Πριγκιπάτο του Μονακό για τον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση τον ξεχωριστό αγώνα, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί υπό βροχή, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σε αυτή την περίπτωση οι 22 πιλότοι θα κληθούν να αντεπεξέλθουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Μουσική εκπομπή
«The Music Project by Jumping Fish»
Alpha, 14.10
Ο Μιχάλης Κουινέλης φιλοξενεί τους Active Member σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους. Ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D. Foxmoor) και η σύζυγός του Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia) ανοίγουν το κεφάλαιο της 23χρονης διαδρομής τους στη μουσική.
Ξένες ταινίες
«The grey»
Star, 23.15
Η ιστορία της προσπάθειας για επιβίωση ενός γκρουπ επιζησάντων αεροπορικού δυστυχήματος που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ανταρκτική (ανάμεσά τους οι Λίαμ Νίσον και Ντέρμοτ Μαλρούνεϊ). Στην ταινία του Τζο Κάρναχαν νιώθεις πραγματικά ότι το μαρτύριο των ηρώων της ιστορίας δεν έχει καμία διαφορά από το μαρτύριο των ηθοποιών που τους υποδύθηκαν. Σε στοιχειώνει. (ΗΠΑ, 2011, 104′)

«Οι κατηγορούμενοι»


(The accused)


ANT1, 02.00
Μια νεαρή σερβιτόρα πέφτει θύμα βιασμού από μια ομάδα ανδρών πίσω από ένα μπαρ. Η κοπέλα, την οποία υποδύθηκε η Τζόντι Φόστερ κερδίζοντας το Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, βρίσκει το κουράγιο να το καταγγείλει. Η πολυτάραχη και γεμάτη καταχρήσεις ζωή της αποτελεί όμως αρνητικό στοιχείο για την αξιοπιστία της. Η εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση μετατρέπει τη δίκη των βιαστών σε ένα γενικότερο κατηγορητήριο κατά των θαμώνων του μπαρ που όχι μόνο δεν εμπόδισαν τον βιασμό αλλά με κάποιον τρόπο τον παρότρυναν κιόλας. (ΗΠΑ, 1988, 119′)

HeliosPlus