Ξένες ταινίες
«Το κόκκινο μπαλόνι»
(The Red Balloon)
Βουλή Τηλεόραση, 16.10
Ενα μικρό αγόρι βρίσκει ένα μπαλόνι στους δρόμους του Παρισιού του 1950. Το μπαλόνι ακολουθεί το αγόρι παντού και έτσι ξεκινά μια περίεργη φιλία αλλά και η ζήλια των άλλων αγοριών. (Γαλλία, 1956, 35′)

«Ο σταυροφόρος ιππότης»


(George and the dragon)
Alpha, 15.10
Μετά το τέλος των σταυροφοριών που άλλαξαν ριζικά τον χάρτη της Ιστορίας, ο Τζορτζ, ένας όμορφος, νεαρός ιππότης, επιστρέφει στη Βόρεια Αγγλία αποφασισμένος να ζήσει μια φυσιολογική και ήρεμη οικογενειακή ζωή. Οταν όμως μαθαίνει ότι η κόρη του βασιλιά Εντγκαρ έχει απαχθεί από έναν δράκο, αποφασίζει να βρει τον απαγωγέα της. (ΗΠΑ / Γερμανία / Αγγλία, 2004, 82′)
«Συλλαβίζοντας το όνειρο»


(Akeelah and the bee)
Mega, 17.30
Η αγάπη της 11χρονης Ακίλα για τις λέξεις τραβά την προσοχή της δασκάλας της, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η μικρή είναι σπάνιο ταλέντο και αποφασίζει να την προωθήσει σε διοργανώσεις διαγωνισμών ορθογραφίας. Αντιμέτωπη με σκληρή εξάσκηση και πολλές δυσκολίες, η μικρή θα καταφέρει να ενώσει τη γειτονιά της στον αγώνα της για να νικήσει στον εθνικό διαγωνισμό. (ΗΠΑ, 2006, 108′)
«Το χρονικό της Νάρνια: ο ταξιδιώτης της αυγής»


(Chronicles of Narnia: the voyage of the dawn treader)
Star, 21.00
Ενώ τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της οικογένειας Πέβενσι βρίσκονται μακριά, τα μικρότερα, η Λούσι και ο Εντμουντ, επισκέπτονται χωρίς τη θέλησή τους έναν συγγενή τους που μένει κοντά στο Κέιμπριτζ. Η μεγαλύτερη πρόκληση γι’ αυτούς είναι να τα βγάλουν πέρα με τον ενοχλητικό ξάδελφό τους Γιουστέις. Τα γεγονότα της ταινίας λαμβάνουν χώρα περίπου τρία «ναρνιακά» χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στο δεύτερο φιλμ. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2010, 101′)

HeliosPlus