Ξένες ταινίες
«Ο θρύλος ενός ιππότη»


(A knight’s tale)
Mega, 14.50
Ο Χιθ Λέτζερ στον ρόλο ενός ταπεινού χωρικού που γίνεται ιππότης. Μουσική από Queen και David Bowie σε success story μεσαιωνικού χαρακτήρα. (ΗΠΑ, 2001, 126′)
«Οικογενειακοί δεσμοί»


(Dreamer)
Star, 16.00
Ο Μπεν Κρέιν είναι από εκείνους που πιστεύουν πως ένα σοβαρά τραυματισμένο άλογο αγώνων δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Ετσι, μαζί με την κόρη του Κέιλ αποφασίζουν να «υιοθετήσουν» ένα τραυματισμένο άλογο και να το σώσουν από βέβαιο θάνατο. Του δίνουν το όνομα Σοναντόρ («Ονειροπόλος») και με την άφιξή του στη φάρμα τους έχουν μια τέλεια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να αποκαταστήσουν τους ταραγμένους οικογενειακούς δεσμούς. (ΗΠΑ, 2005, 95′)
«Η μάσκα του Ζορό»


(The mask of Zorro)
Mega, 21.00
Καλοφτιαγμένη, διασκεδαστική περιπέτεια του Μάρτιν Κάμπελ με τον Ζορό (Αντόνιο Μπαντέρας) διχασμένο ανάμεσα στον ρόλο του μασκοφόρου «Ρομπέν των Δασών» του Μεξικού και στον ρόλο του οικογενειάρχη που προσπαθεί να μεγαλώσει τον δεκάχρονο γιο του. Δίπλα στον Μπαντέρας η πρωταγωνίστριά του και στη «Μάσκα του Ζορό» Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς. (ΗΠΑ, 2005, 119′)
«Pearl Harbor»
Alpha, 21.00
Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης το 1941 βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Η φιλία δύο στρατιωτών, που συνυπηρετούν στη βάση, δοκιμάζεται καθώς είναι και οι δύο ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Οταν όμως ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από τις ιαπωνικές αεροπορικές δυνάμεις, τα συναισθήματα και η σχέση τους θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς. Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους για πάντα. (ΗΠΑ, 2001, 184′)

HeliosPlus