Ξένες ταινίες

«Η λίστα του Σίντλερ» (Schindle’s list)
Alpha, 21.00
Ταινία-ορόσημα για το Ολοκαύτωμα, «Η λίστα του Σίντλερ» απέσπασε πλήθος βραβείων αλλά και την καταξίωση από κοινό και κριτικούς. Η υπόθεση βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στο ιστορικό πρόσωπο του Οσκαρ Σίντλερ, που έσωσε τη ζωή περισσότερων από 1.200 Εβραίων από τα χέρια των ναζιστών και το Ολοκαύτωμα. (ΗΠΑ, 1993, 195′)
«Chocolat»
Σκάι, 22.15
Μια ανύπαντρη μητέρα και η εξάχρονη κόρη της μετακομίζουν σε μια ήσυχη επαρχιακή κωμόπολη της Γαλλίας και ανοίγουν ένα μικρό κατάστημα που πουλά κάθε είδους σοκολάτες. Οι εξαιρετικές λιχουδιές θα αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων της μικρής πόλης, καθώς θα τους εμπνεύσουν με τρόπο σχεδόν μαγικό να αφεθούν στον πειρασμό και την απόλαυση. Οταν θα φτάσει στην πόλη ένας γοητευτικός ξένος, θα μπορέσει επιτέλους και η ίδια η ανύπαντρη μητέρα να συνειδητοποιήσει τις δικές της βαθύτερες επιθυμίες. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2000, 121′)
«Πάπισσα Ιωάννα» (Pope Joan)
Star, 23.15
Από τα βάθη των αρχείων του Βατικανού, μια ιστορία απαγορευμένου πάθους και ίντριγκας που είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό από την Καθολική Εκκλησία για περισσότερο από μία χιλιετία. Σε μια εποχή που η απόλυτη υπακοή ήταν νόμος, ο Τζοβάνι Ανγκλίκο ξεχώρισε σαν αχτίδα φωτός σε μια σκοτεινή περίοδο. Το 853 μ.Χ., έχοντας γίνει πλέον ένας φημισμένος θεραπευτής και δάσκαλος, ανέλαβε το αξίωμα του Πάπα. Μόλις δύο χρόνια μετά, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου για ένα μυστικό που θα γινόταν θρύλος: ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα, η μοναδική που έχει χειροτονηθεί Πάπας, ο μοναδικός Πάπας που ήταν σε ενδιαφέρουσα. (Γερμανία / Αγγλία, 2009, 128′)

HeliosPlus