Μπάσκετ, Ευρωλίγκα
ΤΣΣΚΑ – Ολυµπιακός ΕΡΤ2, 19.45
Παναθηναϊκός – Εφές Novasports 2, 21.45
Μια καλή εμφάνιση απέναντι στην πιο δυνατή επιθετικά ομάδα του ομίλου θέλει ο Ολυμπιακός στη Megasport Arena της Μόσχας, ενώ στην έδρα του ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.
Ξένες ταινίες
«Ο σωµατοφύλακας» (The bodyguard)
Star, 21.45
Κινηματογραφικό ντεμπούτο της Γουίτνεϊ Χιούστον, σε μια ταινία που συνδυάζει σασπένς και ρομαντισμό. Υποδύεται μια ποπ σταρ που δέχεται απειλητικά γράμματα από έναν αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή. Ετσι αποφασίζει να προσλάβει ως σωματοφύλακα τον Φρανκ Φάρμερ (Κέβιν Κόστνερ), πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών, με πολλούς πανίσχυρους «πελάτες». Αν και βασική του αρχή είναι να μην αφήνει τίποτα στην τύχη, όταν γνωρίζει τη Ρέιτσελ όλα ανατρέπονται. (ΗΠΑ, 1992, 120′)
«Η εκδίκηση της Κάταλιν Βάργκα» (Katalin Varga)
ΕΡΤ1, 22.00
Σκηνοθετικό ντεμπούτο του ελληνικής καταγωγής Πίτερ Στρίκλαντ, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Κάταλιν Βάργκα από τη μέρα που αποκαλύπτεται ότι το 10χρονο παιδί της είναι καρπός βιασμού. Παρά την αμοιβαία αγάπη, επηρεασμένος από τις τοπικές παραδόσεις, ο σύζυγος τη διώχνει από το σπίτι. Ενα μεγάλο ταξίδι στην παραδοσιακή, αλλά γεμάτη αντιθέσεις, ρουμανική επαρχία ξεκινά με κίνητρο την εκδίκηση. Η Καταλίν ψάχνει τον συνεργό του βιαστή της και έπειτα τον πραγματικό πατέρα του παιδιού της. (Ρουμανία / Αγγλία, 2009, 82′)
«Πατέρας αφέντης» (Padre Padrone)
ΕΡΤ1, 01.30
Χρυσός Φοίνικας και Βραβείο Κριτικών στο Φεστιβάλ Καννών για ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου νεορεαλιστικού κινηματογράφου. Οι αδελφοί Ταβιάνι σκηνοθετούν τον Ομέρο Αντονούτι σε μια ιστορία οικογενειακής βίας που συγκινεί βαθιά (και τρομάζει). (Ιταλία, 1977, 113′)

HeliosPlus