Εκπομπή μαγειρικής
«Masterclass»
Σκάι, 16.45
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μαζί μας όλες τις μαγειρικές του εμπειρίες και τις τεχνικές, αποκωδικοποιεί όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά και μας δίνει την απαραίτητη γνώση για να μαγειρεύουμε με αυτοπεποίθηση στην κουζίνα μας τα πιο πετυχημένα πιάτα.
Ξένη σειρά
«Η μοδίστρα»
ΕΡΤ2, 20.00
Η Ροζαλίντα, πολύ αναστατωμένη, εξομολογείται στη Σίρα πως ο μέθυσος, βίαιος σύζυγός της επιστρέφει στην πόλη. Οι δύο γυναίκες περνούν τις τελευταίες ημέρες πριν από την άφιξή του όσο πιο ευχάριστα μπορούν.
Ελληνική ταινία
«Χώρα προέλευσης»
ΕΡΤ2, 22.50
Η ιστορία μιας χώρας και μιας οικογένειας σε ελεύθερη πτώση. Τρεις γενιές μιας οικογένειας, η γενιά του 1950, η γενιά της Μεταπολίτευσης και η νεότερη, οδηγούνται σε σύγκρουση μέχρις εσχάτων εξαιτίας μιας ενδοοικογενειακής υιοθεσίας. Σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα. Με τους Αμαλία Μουτούση, Θάνο Σαμαρά, Ιωάννα Τσιριγκούλη κ.ά. (2010, 111′)
Ξένη ταινία


«Το ακρωτήρι της βίας»
(Zulu)
Star, 22.00
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καρίλ Φερέι, το φιλμ πραγματεύεται τη ζωή του Αλί Σοκχέλα που ως παιδί επέζησε από ένα φρικτό μακελειό. Σήμερα είναι επικεφαλής του κλάδου ανθρωποκτονιών της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας. Ολοι τον χαρακτηρίζουν μοναχικό και εργασιομανή. Συνεργάτης του ο Μπράιαν Επκιν, ένας ανεξάρτητος λευκός αξιωματικός, λάτρης των καταχρήσεων, η οικογένεια του οποίου αρχικά συμμετείχε στην επιβολή του απαρτχάιντ. Μαζί έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα σε έναν τόπο βαθιά στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η εγκληματικότητα επιδεινώνεται από τη δράση συμμοριών και η δουλειά των δύο αστυνομικών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν βρίσκουν το βαριά κακοποιημένο πτώμα ενός ανήλικου κοριτσιού. (Γαλλία / Νότια Αφρική, 2013, 98′)

HeliosPlus