«Ηταν ένα προσωπικό στοίχημα. Πριν από ενάμιση χρόνο ήταν μία σκέψη η οποία απλά συζητήθηκε. Στην αρχή οι συνεργάτες δεν το πίστεψαν κι αυτό γιατί εκτός από την σκέψη στην δουλειά μας υπάρχει ένα business plan και το συγκεκριμένο δεν έφερνε έσοδα. Δεν το κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα, δεν θα βγάλουμε χρήματα. Επενδύουμε στον εκπαιδευτικό ρόλο της τηλεόρασης. Στην τηλεόραση που μπορεί να μορφώνει και να εκπαιδεύει. Το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που άκουγα ειδήσεις το μόνο που άκουγα για την χώρα μας ήταν αρνητικά. Δεν υπήρχε τίποτε θετικό. Επίθεση, κατηγορίες και μιζέρια. Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό το ότι κάποιος που μπορεί θα κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι κι ένας τρόπος για να μας θυμούνται στο μέλλον. Για ένα κανάλι που προβάλλει την Ελλάδα και την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αυτό είναι το ΟΤΕ ΗΙSTORY». Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε το νέο εγχείρημα του ΟΤΕ TV, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για την παρουσίαση του καναλιού ΟΤΕ ΗΙSTORY.

Το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, βγαίνει στον αέρα του OTE TV την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. «Το OTE HISTORY αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE HISTORY δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο κ. Μ. Τσαμάζ. «Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται, και με περισσότερες δικές μας παραγωγές, ώστε να χωρέσει όλη τη σπουδαία ιστορία της χώρας μας», προσέθεσε ο Πρόεδρος του ΟΤΕ.
Με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, το OTE HISTORY καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών: ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα. Με 24ώρο πρόγραμμα το κανάλι περιλαμβάνει: Ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια, όπως το BBC, το National Geographic, το Discovery Channel κ.ά. Ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς, Έλληνες δημιουργούς κ.ά. Εκπομπές παραγωγής του ΟΤΕ TV.
Οι παραγωγές του OTE TV για το OTE HISTORY θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα.
Νέα υβριδική πλατφόρμα
Παράλληλα με το νέο κανάλι τα στελέχη του ΟΤΕ ανακοίνωσαν και τη νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα φέρνει πρώτος στην Ελλάδα ο OTE TV, προσφέροντας στους συνδρομητές του συνδυαστικά τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία, όπως η διαδραστικότητα, η προσωποποιημένη τηλεθέαση και το υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο.
«Το 2016 είναι για τον ΟΤΕ TV η χρονιά της εμπειρίας του πελάτη. Έχοντας χτίσει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο περιεχομένου και συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό του προγράμματός μας, δίνουμε έμφαση στη διαδραστικότητα, την προσωποποιημένη τηλεθέαση, την πρόσβαση από διαφορετικές οθόνες. Με την υβριδική πλατφόρμα δίνουμε στον τηλεθεατή τον έλεγχο του περιεχομένου, ενώ με το ΟΤΕ TV GO, αλλά και τη νέα υπηρεσία multi room του δίνουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνει το περιεχόμενό μας από όποια οθόνη θέλει», είπε σχετικά ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.