Εκποµπή υγείας
My life
MEGA, 16.50
Απάντηση στο δίλημμα «τσιγάρο ή ηλεκτρονικό τσιγάρο» επιχειρεί να δώσει η εκπομπή «My Life». Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος διέκοψε το τσιγάρο πριν από τρία χρόνια και από τότε κάνει χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επίσης μαθαίνουμε αν και πώς μπορούμε να κάνουμε επιτυχημένη λεύκανση δοντιών μόνοι μας στο σπίτι και συγκρίνουμε τη διατροφική αξία των καφέδων που πίνουμε στην Ελλάδα.
Εκποµπή µαγειρικής



Από την Πόλη στην Ανατολή
Alpha, 20.00
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε τόπους μαγικούς, πόλεις οικείες γεμάτες χρώματα και γαστρονομικούς θησαυρούς. Αυτό το Σάββατο ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της Πόλης. Η βόλτα ξεκινά από την παραλία του Βοσπόρου. Στη συνέχεια επισκέπτεται τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο και κάνει έναν περίπατο στο Φανάρι. Στην περιοχή του Μπαλάτ, η Μαρία φτιάχνει παραδοσιακό καφέ, ενώ λίγο αργότερα ετοιμάζει μια «πίτα για όλες τις ώρες».
Ξένη σειρά



Sherlock
ΕΡΤ, 19.00
Πρόκειται για μια μοντέρνα μεταφορά του κλασικού Σέρλοκ Χoλμς –του πασίγνωστου φανταστικού ντετέκτιβ –από τις δημοφιλείς ιστορίες του σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, που μαζί με τον φίλο του και βοηθό του δρα Τζον X. Γουάτσον εμπλέκεται σε δεκάδες υποθέσεις μυστηρίου. Το πρώτο επεισόδιο, του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τον Στίβεν Μόφατ, βασίζεται στο μυθιστόρημα «A Study in Scarlet». Ο βετεράνος του πολέμου δρ Τζον Γουάτσον επιστρέφει στο Λονδίνο αναζητώντας ένα μέρος για να μείνει. Γνωρίζεται με τον εκκεντρικό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και μαζί καλούνται να επιλύσουν μια σειρά από θανάτους που αρχικά πιστεύεται ότι είναι «αυτοκτονίες», προσφέροντας βοήθεια στον επιθεωρητή Λεστράντ της Σκότλαντ Γιαρντ.

HeliosPlus