Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνουν πρεμιέρα οι περισσότερες νέες εκπομπές αυτής της σεζόν, καθώς πλέον και οι πολιτικές εξελίξεις το «επιτρέπουν», αλλά και ο χρόνος το απαιτεί καθώς βρισκόμαστε κοντά στο 2ο μισό του Οκτώβρη.
Ετσι λοιπόν το Σάββατο στις 09.45 επιστρέφει στην οθόνη του Alpha το «Σπίτι μου σπιτάκι μου». Οικοδέσποινα και αυτή την χρονιά θα είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και μαζί της θα είναι ο Παύλος Σταματόπουλος, ο Πέτρος Κουσουλός, η Φλορίντα Πετρουτσέλι, ο Στέφανος Μιλάτος, η Νάνσυ Παραδεισάνου και ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας. Η εκπομπή θα επιμείνει στη γνωστή συνταγή: καλεσμένοι, ομορφιά και μόδα, έξυπνες και οικονομικές λύσεις για το σπίτι, ζωντανές συνδέσεις και αστρολογικές προβλέψεις, θέματα ψυχολογίας και ιατρικές συμβουλές.
Πολλές θα είναι και οι πρεμιέρες στον ΣΚΑΪ με εκπομπές ειδικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου στις 14.00 επιστρέφει ανανεωμένη η εκπομπή «Μαστορέματα». Στην πρώτη εκπομπή οι συντελεστές επισκέπτονται το Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας Φλαμπούρι. Ο διακοσμητής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων Ηλίας Καραντωνίου και η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Θεοτοκάτου δείχνουν πώς μπορεί κάποιος να κάνει το χώρο του ομορφότερο, φτιάχνοντας πράγματα μόνος του.
H εκπομπή «Ένα Τραπέζι Ελλάδα» με τη σεφ Ντίνα Νικολάου επιστρέφει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 20:00. Το τραπέζι στρώνεται στην όμορφη Νάξο με τοπικές συνταγές & προϊόντα.
Για πέμπτη χρονιά ο Βαγγέλης Δρίσκας στρώνει κυριακάτικο τραπέζι στις «Γεύσεις στη Φύση», από την Κυριακή στις 15.00 και κάθε Κυριακή.
Στις 18.00 θα προβάλλεται το ανανεωμένο «Join us». Συνεντεύξεις, μαγειρική, μόδα, σινεμά, ομορφιά, βιβλίο, κηπουρική, παιδί και πολλές άλλες ενότητες θα αποτελούν τον κορμό της εκπομπής την οποία θα παρουσιάζουν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Αποστολάκης, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Μυρτώ Κάζη, Αλεξάνδρα Τσόλκα, Άννα Πρέλεβιτς, Δημήτρης Πέππας, Αννούσα Μελά, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Σωτήρης Βρεττός.
Τέλος, στη Ζάκυνθο ταξιδεύει το «HAPPY TRAVELLER» με τον Ευτύχη Μπλέτσα το οποίο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στις 17.00.