Ξένη σειρά

Elementary
ΣΚΑΪ, 23.15
Η Dr. Watson ήταν κάποτε επιτυχημένη χειρουργός, έχασε όμως την ιατρική άδεια όταν δεν κατάφερε να σώσει έναν ασθενή της. Αναλαμβάνει την ευθύνη να προσέχει και να βοηθά τον Sherlock, σύμβουλο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ως ειδική στον εθισμό. Οι δυο τους θα γίνουν το πιο κατάλληλο δίδυμο για την εξιχνίαση περίπλοκων εγκλημάτων.
Ξένες ταινίες


«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου – Μέρος 2ο»
(Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2)
STAR, 22.10
Η τελευταία ταινία της είναι αναμφίβολα η πιο σκληρή, η πιο ρεαλιστική και η πιο αιμόφυρτη. Αυτό που λέμε grand finale με τα όλα του. Ο Χάρι (Ντάνιελ Ράτκλιφ) είναι πια στην ηλικία που και ξύλο μπορεί να φάει και να ματώσει και να κλάψει από πόνο και να βρεθεί σε απόγνωση. Συν τοις άλλοις, πεθαίνει… για λίγο. Στην πιο ωραία σκηνή της ταινίας (και ίσως μια από τις ωραιότερες όλων των ταινιών Χ. Π.) ο Χάρι θα βρεθεί σε έναν Αλλο Κόσμο που του θυμίζει τον σταθμό Κινγκς Κρος του Λονδίνου και εκεί θα συναντήσει ξανά τον δάσκαλό του, Αλμπους Ντάμπλντορ (Μάικλ Γκαμπόν). Ολο το περιβάλλον του φιλμ έχει κάτι το άγριο, σκοτεινό, το θριλεροειδές, το θανάσιμο. (ΗΠΑ, 2011, 114′)
C.R.A.Z.Y.
ΕΡΤ1, 01.30
Δεκαετία ’60, Χριστούγεννα: Η Λοριάν Μπολιέ γεννάει τον Ζάκαρι Μπολιέ, το τέταρτο αγόρι της οικογένειας, στο Κεμπέκ. Ο Ζακ είναι ο αγαπημένος γιος του εξωστρεφούς και μουσικόφιλου πατέρα του, Ζερβέ Μπολιέ. Από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικός. Ευτυχώς η δεκαετία του ’70 είναι μια εποχή όπου οι περισσότεροι έφηβοι κάνουν την επανάστασή τους, ακούγοντας Pink Floyd και Rolling Stones. Ο Ζακ ταιριάζει απόλυτα με τους μακρυμάλληδες συνομήλικούς του. Ακούει τον όχι και τόσο αρρενωπό David Bowie, ενώ οι φήμες και οι αμφιβολίες για τον ανδρισμό του έχουν αρχίσει. (Γαλλία / Καναδάς, 2005, 122′)

HeliosPlus