Φιλόδοξος συγγραφέας ερωτεύεται κατά τη διάρκεια των διακοπών του ευειδή γκαρσόνα. Όμως και οι δύο είναι παντρεμένοι. Ο ήρωάς μας έχει παιδιά, ενώ η ηρωίδα είχε, καθώς το μονάκριβο αγόρι της πέθανε σε ένα τραγικό δυστύχημα, γεγονός που την έχει βυθίσει στην κατάθλιψη. Το τρελό πάθος που νιώθουν ο έναν για τον άλλο τους ενώνει, γίνεται την ίδια στιγμή φωτιά που κατακαίει τις τακτοποιημένες (;) μέχρι τότε ζωές τους.
Ναι, τέτοιες «καταραμένες» και αδιέξοδες σχέσεις τις έχουμε δει ξανά και ξανά στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Όμως, στο σήριαλ του Showtime «The affair», ο δεύτερος κύκλος του οποίου θα αρχίσει να προβάλλεται στις 4 Οκτωβρίου, η ιστορία ξεδιπλώνεται μπροστά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, γι΄αυτό και αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Τον «δύσκολο» έρωτα του Νόα και της Αλισον τον παρακολουθούμε μέσα από δύο διαφορετικές διηγήσεις, καθώς καθισμένοι απέναντι από έναν ντετέκτιβ που τους ανακρίνει για ένα έγκλημα, οι πρωταγωνιστές της σειράς διηγούνται τα ίδια γεγονότα καθένας με τον δικό του τρόπο, μέσα από τη δική του οπτική. Η αλήθεια και το ψέμα μπερδεύονται, ο θεατής δεν μπορεί να καταλάβει ποιος κυριολεκτεί και ποιος αλλοιώνει την πραγματικότητα, ούτε αν ο δεύτερος το κάνει από συμφέρον, επειδή έχει να κρύψει κάτι, ή απλώς επειδή την αντιλαμβάνεται με έναν εντελώς προσωπικό και ιδιαίτερο τρόπο.
Η αμφιβολία πρωταγωνιστεί στο «Affair» μετατρέποντας μία ακόμα ερωτική ιστορία που θα μπορούσε να μας προκαλέσει πλήξη σε ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ με ανατροπές και εκπλήξεις.
Ο Ντομικίκ Γουέστ είναι ο συγγραφέας Νόα και η προσφάτως βραβευμένη για την ερμηνεία της με Χρυσή Σφαίρα Ρουθ Γουίλσον είναι η σερβιτόρα Αλισον.
Η σειρά έχει τιμηθεί και με Χρυσή Σφαίρα 2015 για «Best television series –Drama». Ο πρώτος κύκλος (των δέκα επεισοδίων) προβάλλεται ήδη και στην Ελλάδα, από τον OTE TV.