Μπάσκετ, Τουρνουά Ακρόπολις
Τουρκία – Ολλανδία, ΕΡΤ2, 19.00
Ελλάδα – Λιθουανία, ΕΡΤ2, 21.15
Τελευταίο τεστ για την Εθνική μας προτού ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για το Ευρωμπάσκετ 2015.
Ξένες ταινίες



«Φύλαξε τον τελευταίο χορό»
(Save the last dance) ΑΝΤ1, 14.00
Η Σάρα ονειρεύεται να γίνει παγκοσμίου φήμης μπαλαρίνα, αλλά ο θάνατος της μητέρας της τής αλλάζει τα σχέδια καθώς την αναγκάζει να μετακομίσει με τον πατέρα της στη νότια πλευρά του Σικάγου. Ξαφνικά είναι ένα λευκό κορίτσι σε μια «μαύρη» γειτονιά. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Ντέρεκ, αισθάνεται έξω από τα νερά της. Μοιράζονται την ίδια αγάπη για τον χορό και σιγά-σιγά αυτή η αγάπη θα μεταμορφωθεί σε έρωτα. Αλλά στη σχέση τους εμφανίζονται «αγκάθια»… (ΗΠΑ, 2001, 108′)
«Η Ταβέρνα της Τζαµάικα» (Jamaica Inn) Βουλή Τηλεόραση, 22.00
Η τελευταία ταινία του Χίτσκοκ στη Βρετανία. Στην Κορνουάλη του 1800, μια νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να μείνει με τον θείο της, ιδιοκτήτη της Ταβέρνας της Τζαμάικα. Ανακαλύπτει όμως ότι πρόκειται για άντρο κακοποιών. Με τους Ρόμπερτ Νιούτον, Μορίν Ο’Χάρα, Τσαρλς Λότον. (Βρετανία, 1939, 108′)
«Η πρόκληση» (Butter) Star, 23.00
Για χρόνια η ζωή της Λόρα Πίκλερ ήταν ήρεμη και εύκολη. Οταν όμως ο σύζυγός της, Μπομπ, χάνει ανεπίσημα την ευκαιρία του να κερδίσει για 15η συνεχόμενη χρονιά σε διαγωνισμό γλυπτών από βούτυρο, η ζωή της Λόρα παίρνει την κατιούσα. Νιώθοντας ότι είναι πλέον έτοιμη να πάψει να είναι η σκιά του Μπομπ και να λάμψει από μόνη της, η Λόρα διεκδικεί τη δική της περίοπτη θέση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. (ΗΠΑ, 2011, 81′)

HeliosPlus