Αθλητικές μεταδόσεις



Βόλεϊ, Ευρωπαϊκή Λίγκα Γυναικών
Ισραήλ – Ελλάδα ΕΡΤ2, 17.00
Με νίκη απέναντι στην ομάδα του Ισραήλ οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη θα κλειδώσουν την πρόκριση στην τετράδα της Ευρωπαϊκής Λίγκας πρώτη φορά στην ιστορία τους (υπάρχουν βέβαια και άλλα σενάρια πρόκρισης).
Μπάσκετ, Τουρνουά Ακρόπολις
Λιθουανία – Ολλανδία, ΕΡΤ2, 19.00
Ελλάδα – Τουρκία, ΕΡΤ2, 21.15
Στο πρώτο φιλικό με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη η Εθνική μας ηττήθηκε με σκορ 73-64. Βρίσκοντας σταδιακά τα πατήματά της εν όψει Ευρωμπάσκετ θα παραταχθεί πιο έτοιμη και πάλι απέναντι στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.
Ξένη ταινία



«Η ζωή μετά»
(Hereafter) Star, 22.10
Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη, τρεις διαφορετικές ιστορίες για τη μετά θάνατον ζωή, οι οποίες κάπου στο τέλος, όπως το περιμένεις, συναντώνται. Στο Παρίσι μια διάσημη γαλλίδα δημοσιογράφος (Σεσίλ ντε Φρανς) έχει μόλις επιστρέψει κυριολεκτικά από τον θάνατο. Στο Σαν Φρανσίσκο ο Τζορτζ (Ματ Ντέιμον) είναι πρώην μέντιουμ που έχει αποφασίσει να απαλλαγεί από τη μεταφυσική, αφού το χάρισμά του –διαβάζει το τραγικό παρελθόν των ανθρώπων που αγγίζει –είναι μια κατάρα που έχει καταστρέψει τη ζωή του. Στο Λονδίνο ένας άπορος πιτσιρίκος (Φράνκι Μακ Λάρεν) «καταδιώκεται» από το φάντασμα του δίδυμου αδελφού του που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Η τοξικομανής μητέρα τους θα κλειστεί σε ίδρυμα, ο μικρός θα τεθεί υπό την προστασία ενός άλλου ζευγαριού αλλά θα κλειστεί στον εαυτό του, αφού δεν έχει τον αδελφό του. Θάνατος, θλίψη, θάνατος, θλίψη, και πάλι θάνατος, και πάλι θλίψη. Την ίδια ώρα όμως μια απίστευτη ηρεμία καλύπτει όλη αυτή τη νεκρώσιμη ατμόσφαιρα. Είναι η ηρεμία που αναδύεται από τον Κλιντ Ιστγουντ, τον σκηνοθέτη της ταινίας. (ΗΠΑ, 2010, 118′)

HeliosPlus