Αθλητικές μεταδόσεις

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, Πεκίνο
ΕΡΤ2, 04.30, 14.00, 23.10 (Ε)
Μπάσκετ, Τουρνουά Ακρόπολις
Τουρκία – Λιθουανία, ΕΡΤ3, 19.00
Ελλάδα – Ολλανδία, ΕΡΤ2, 21.15
Το τελευταίο τεστ για την εθνική μας ομάδα πριν από τη μάχη του Ευρωμπάσκετ δίνεται στο διεθνές τουρνουά του Ολυμπιακού Σταδίου. Μετά την πρωτιά στο τουρνουά της Ξάνθης η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θα αντιμετωπίσει στην πρώτη αναμέτρηση το εθνικό συγκρότημα της Ολλανδίας.
Ξένες ταινίες



«Ατίθαση συντροφιά»
(Darling companion)

Star, 22.10
Από την εξαφάνιση ενός σκύλου, η παρουσία του οποίου έχει τονώσει τη ζωή ενός βαριεστημένου ζευγαριού μεσηλίκων (Κέβιν Κλάιν και Νταϊάν Κίτον), αρχίζει η ταινία που σκηνοθέτησε ο βετεράνος πια Λόρενς Κάσνταν. Η ανεύρεση του σκύλου θα γίνει στόχος ζωής της κυρίας, η οποία δεν δείχνει να χωνεύει και τόσο τον ούτως ή άλλως αντιπαθητικό σύζυγό της. Ζητεί τη βοήθεια μερικών φίλων και μιας μυστηριώδους γυναίκας, καθένας εκ των οποίων θα επηρεαστεί από αυτή την περιπέτεια με τον δικό του τρόπο. Παρά τα ενάρετα μηνύματα που επιδιώκει να βγάλει η «Ατίθαση συντροφιά», είναι τελικά μια αδύναμη, άνευρη και πριν την ώρα της γερασμένη ταινία. (ΗΠΑ, 2012, 96′)
«Παραφροσύνη» (Dementia 13)
Βουλή-Τηλεόραση, 23.45
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα που γυρίστηκε το 1963. Μια γυναίκα αποκρύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της προκειμένου να μη χάσει την περιουσία του. Η πλούσια οικογένειά του όμως έχει τα δικά της μυστικά. Με τους Γουίλιαμ Κάμπελ, Λουάνα Αντερς, Μπαρτ Πάτον, Μαίρη Μίτσελ. (ΗΠΑ, 1963, 75′)

HeliosPlus