Ξένες ταινίες
Οι υποψήφιοι (The campaign)
Star, 22.10
Οταν ο Καμ Μπρέιντι, για πολλά χρόνια μέλος του Κογκρέσου, διαπράττει μια μεγάλη δημόσια γκάφα πριν από τις επερχόμενες εκλογές, ένα ζευγάρι αδίστακτων συμβούλων βάζει απέναντί του έναν αντίπαλο υποψήφιο, ο οποίος διεκδικεί και αυτός την προτίμηση του εκλογικού σώματος στη Βόρεια Καρολίνα. Καθώς η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις, οι λεκτικές ύβρεις κλιμακώνονται και οδηγούνται ακόμη και σε τραυματισμούς και η μοναδική έγνοια τους είναι πως θα εξαφανίσουν από προσώπου γης ο ένας τον άλλον! (ΗΠΑ, 2012, 80′)
Εκπτωτος άγγελος (Fallen angel)
ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 24.00
Πριν από τη γνωστή τριλογία του «Μέλι», «Αβγό» και «Γάλα», ο τούρκος σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου είχε γυρίσει αυτό το ατμοσφαιρικό ψυχολογικό δράμα γύρω από το πένθος ενός άνδρα που έχασε τη γυναίκα του αλλά και το πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή μιας κοπέλας. Παίζουν: Τουλίν Οζέν, Μπουντάκ Ακαλίν. (Τουρκία, 2003, 93′)
Παιχνίδια συνωµοσίας (Fair game)
Star, 24.00
Η επαγγελματική ιδιότητα της Βάλερι Πλέιμ, ως κατασκόπου της CIA, αποκαλύπτεται από τη στήλη μιας εφημερίδας. Υπεύθυνοι για τη διαρροή είναι στελέχη του Λευκού Οίκου, που χρησιμοποιούν αυτή τη σπουδαία πληροφορία για να σπιλώσουν το όνομα του συζύγου της, διπλωμάτη Τζόσεφ Γουίλσον. Ο Τζόσεφ έκανε το «σφάλμα» να κατηγορήσει δημόσια, μέσα από την εφημερίδα «New York Times», την κυβέρνηση Μπους για παραπλάνηση της κοινής γνώμης στην υπόθεση του πολέμου στο Ιράκ αφού γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής στην περιοχή αλλά χρησιμοποίησαν αυτή τη δικαιολογία για να εισβάλουν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Η αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα στις ΗΠΑ θεωρείται σοβαρό αδίκημα και έτσι ξέσπασε το σκάνδαλο Πλέιμ, γνωστό και ως «Πλέιμγκεϊτ». (ΗΠΑ, 2010, 98′)

HeliosPlus