Πολιτιστική εκποµπή
Art ΕΡΤ
ΕΡΤ1, 14.30
Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, βιβλίο, εικαστικά, γαστρονομία, φεστιβάλ, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις από όλη την Ελλάδα περιλαμβάνονται στο «μενού» της εκπομπής που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.
Ξένη σειρά



The Hour

ΕΡΤ1, 19.50
Με τη Μάρνι να απολαμβάνει το πρόγραμμα μαγειρικής που παρουσιάζει, ο Εκτορ συμφωνεί να μετακινηθεί στο ITV, όπου του έχουν υποσχεθεί υψηλότερες αποδοχές. Η Λιξ και ο Ράνταλ πηγαίνουν στη γαλλική πρεσβεία, αλλά δυστυχώς κανένα νεότερο δεν υπάρχει για την κόρη τους.

Ξένες ταινίες



Η κοκκινοσκουφίτσα (Red riding hood)
Star, 22.10
Θρίλερ εκδοχή ενός παιδικού παραμυθιού που, έτσι όπως αποδίδεται εδώ, μόνο παραμύθι δεν είναι. Καλογυρισμένο, θυμίζει κάπως τη λογική του «Λυκόφωτος» (ο λύκος είναι λυκάνθρωπος), και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού σκηνοθέτρια του «Λυκόφωτος» είναι η Κάθριν Χάρντγουικ που γύρισε αυτή την ταινία. (ΗΠΑ, 2011, 92′)
Για πάντα µαζί (Gegenuber)
ΕΡΤ2, 23.00
Ενας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Γκέοργκ, είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους συναδέλφους του, διότι πάντα διατηρεί την ψυχραιμία του και παίρνει νηφάλιες αποφάσεις. Ο συνεργάτης του Μίκαελ τον θαυμάζει για τον κατά τα φαινόμενα τέλειο γάμο του με την Ανε, μια γοητευτική δασκάλα δημοτικού σχολείου. Οταν ανακοινώνεται στον Γκέοργκ η προαγωγή του, αρχίζει να χάνει τον έλεγχο και το καλοδιατηρημένο προσωπείο του άθικτου οικογενειάρχη που είχε χτίσει χρόνια τώρα πέφτει. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι θαμμένες για χρόνια αντιθέσεις και διαμάχες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια: η Ανε παλεύει για αναγνώριση, η χειραγώγηση από τους γονείς της, οι ασφυκτικές απαιτήσεις του Γκέοργκ. Τα παιδιά κλείνονται στον εαυτό τους, ενώ τα σημάδια της οικιακής βίας δεν μπορούν να μείνουν κρυφά πια. Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο η τραγωδία ξετυλίγεται. (Γερμανία, 2007, 98′)

HeliosPlus