Ξένες ταινίες
«Σε βαθιά νερά»


(Dark tide)
Star, 22.10
Ο Μπρέιντι, επαγγελματίας δάσκαλος καταδύσεων, επιστρέφει στα γνώριμα βαθιά νερά, εννέα χρόνια μετά τη σχεδόν μοιραία συνάντηση με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, καθοδηγώντας ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, την Κέιτ και τον Τζεφ. Ωστόσο ο εφιάλτης εξακολουθεί να παραμονεύει, πιο σαρκοβόρος και πεινασμένος από ποτέ. Στο μυαλό του ζωντανεύουν εικόνες από ένα παρελθόν που προσπαθούσε να ξορκίσει, αλλά αυτή τη φορά εκτός από τον εαυτό του οφείλει να προστατέψει και άλλους. (ΗΠΑ, 2012, 109′)
«Σώστε τον γαμπρό»


(Saving Silverman)
Alpha, 22.30
Οταν ο Γουέιν και ο Τζέι Ντι διαπιστώνουν ότι ο καλύτερός τους φίλος Ντάρεν Σίλβερμαν «κινδυνεύει» να παντρευτεί τη γοητευτική αλλά σατανική ψυχολόγο Τζούντιθ Φεσμπέγκλερ, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το αποτρέψουν. Προκειμένου να διασώσουν όχι μόνο τη φιλία τους αλλά και τη μουσική μπάντα που έχουν φτιάξει, θα μηχανευτούν περίπλοκα σχέδια και καταστάσεις για να φέρουν τα πάνω κάτω. (ΗΠΑ, 2001, 90′)
«Ο Παράδεισος δεν είναι εδώ»


(Polluting Paradise)
ΕΡΤ1, 22.15
Οι κάτοικοι του Καμπούρνου, χωριού της Βορειοανατολικής Τουρκίας, έζησαν για ολόκληρες γενιές σε αρμονική συμβίωση με τη φύση βασιζόμενοι στην καλλιέργεια τσαγιού και στην αλιεία. Πριν από δέκα χρόνια όμως η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να ρίχνει απορρίμματα στους λόφους του χωριού, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή. Ο Φατίχ Ακίν κινηματογράφησε επί πέντε χρόνια τον αγώνα των κατοίκων ενάντια σε υπουργούς, δικαστικούς και οικονομικά συμφέροντα δημιουργώντας ένα αξιοπρόσεκτο πορτρέτο της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας. (Γερμανία, 2012, 85′)

HeliosPlus