Ξένες ταινίες
«Γραμμένο στον άνεμο»
(Written on the wind)
ΕΡΤ1, 16.20
Ο έρωτας που δύο παιδικοί φίλοι (Ροκ Χάντσον – Ρόμπερτ Στακ) νιώθουν για την ίδια γυναίκα (Λορίν Μπακόλ) κλονίζει τη σχέση τους και οδηγεί την πολυσύνθετη ιστορία στην τραγωδία. Αριστουργηματικό μελόδραμα του παρεξηγημένου γερμανού σκηνοθέτη Ντάγκλας Σερκ. (ΗΠΑ, 1956, 98′)

«Αγιος με το ζόρι»
(Salvation Boulevard)
ΕΡΤ1, 22.00
Ο Νταν είναι ο κορυφαίος πάστορας στην εκκλησία της Τρίτης Χιλιετίας. Για πολλούς είναι πνευματικός ηγέτης, είδωλο, σχεδόν άγιος! Οταν κατά λάθος σκοτώνει κάποιον από τους πιστούς, προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη ώστε κανείς να μη μάθει το παράπτωμά του. Μόνο που ο Καρλ, μέλος του ποιμνίου του, γίνεται μάρτυρας αυτής της πράξης και τώρα βρίσκεται σε δίλημμα: να καταδώσει τον πάστορα ή να προστατεύσει τον πνευματικό του ηγέτη; (ΗΠΑ, 2011, 96′)
«Γράμματα στην Ιουλιέτα»
(Letters to Juliet)
STAR, 23.00
Ενα γλυκό ταξίδι στην Τοσκάνη σε αναζήτηση του χαμένου έρωτα, που αποδεικνύεται η σούπερ έκπληξη μιας ταινίας η οποία σου φτιάχνει τόσο πολύ τη διάθεση, που λες «ας είναι και λίγο καρτ ποστάλ, δεν πειράζει». (Αγγλία / Ιταλία, 2010, 101′)
«Do not forget me Istanbul»
ΕΡΤ1, 23.30
Επτά μικρές ιστορίες μέσα από τη ματιά επτά διαφορετικών σκηνοθετών συνθέτουν μια ευρύτερη εικόνα της Κωνσταντινούπολης, με τη multi ethnic μαγεία αλλά και την επιθετικότητα του αγριμιού. Η συγκινητικότερη στιγμή της ταινίας είναι η επιστροφή του Πέτρου Μάρκαρη στο σπίτι όπου γεννήθηκε ύστερα από 51 χρόνια απουσίας. Τον σκηνοθέτησε η κόρη του Ζοζεφίνα Μαρκαριάν. Οι υπόλοιποι σκηνοθέτες: Στέργιος Νιζήρης, Στέφαν Αρσένιεβιτς, Χάνι Αμπου Ασαντ, Αΐντα Μπέγκιτς, Ομάρ Σαργκάουι και Ερίκ Ναζαριάν. (Τουρκία / Ελλάδα, 2011, 110′)

HeliosPlus