Μπάσκετ, πρωτάθλημα Ελλάδος
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Novasports 2, 19.00
Στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» στο οποίο θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Εκπομπή μαγειρικής



My sweet and skinny life

Alpha, 13.00
Μπορούμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε; Να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς το άγχος της ζυγαριάς, των θερμίδων και των κιλών; Υπάρχει τρόπος; Υπάρχουν τέτοια γλυκά; Το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο δεν είναι πια αμαρτία. Σήμερα η Μαρίσα Τσόρτσιλ εκτελεί χρέη babysitter και φτιάχνει μαζί με τους μικρούς της φίλους σοκολατένια κεκάκια με φιστικοβούτυρο και τούρτα red velvet.

Ελληνική ταινία



Τα οπωροφόρα της Αθήνας

ΝΕΡΙT, 23.50
Ενας συγγραφέας (Λευτέρης Βογιατζής) φαντάζεται τον ήρωα του βιβλίου του (Νίκος Κουρής) να περιπλανάται στην Αθήνα δοκιμάζοντας φρούτα από τα οπωροφόρα της. Εξυπνη αλληγορία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τις Ελευθερία Γεροφωκά και Αλεξία Καλτσίκη σε δεύτερους ρόλους. (2010, 94′)

Ξένες ταινίες



Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
(Asterix aux Jeux Olympiques)


Star, 21.10
Το καλύτερο στοιχείο της τρίτης κινηματογραφικής μεταφοράς του κόμικ των Ουντερζό – Γκοσινί (με τους Κλοβίς Κορντιγιάκ ως Αστερίξ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως Οβελίξ) είναι ο Αλέν Ντελόν, που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση υποδυόμενος τον απίστευτα νάρκισσο Ιούλιο Καίσαρα. (Γαλλία, 2008, 110′)
Η σιδηρά κυρία
(The iron lady)
ΝΕΡΙΤ, 22.00
Aγιογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ με μια πολύ καλή Μέριλ Στριπ στον ρόλο –ο μόνος λόγος για να δει κανείς την ταινία, που σκηνοθετήθηκε από τη Φιλίντα Λόιντ του «Μamma Mia». Τρίτο Οσκαρ για τη Στριπ και δεύτερο Α’ ρόλου. (Αγγλία, 2011, 105′)

HeliosPlus