Ξένες ταινίες

Μα πώς τα καταφέρνει! (I don’t know how she does it)
Star, 21.10
Η Κέιτ (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) είναι αφιερωμένη στην καριέρα της και η οικογενειακή της ζωή μοιάζει ειδυλλιακή, μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν. Οι ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει ανατρέπονται όταν ο νέος συνέταιρός της αρχίζει να την πολιορκεί ερωτικά. (ΗΠΑ, 2011, 81′)
Αρωμα γυναίκας (Scent of a woman)


ΝΕΡΙΤ, 22.00
Η ζωή ενός τυφλού απόστρατου αντισυνταγματάρχη, του Φρανκ Σλέιντ, αλλάζει ριζικά όταν ένας νεαρός φοιτητής αναλαμβάνει να του κρατήσει συντροφιά κατά τη διάρκεια των Ευχαριστιών. Ενα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, μια βόλτα με Φεράρι και λίγο άρωμα γυναίκας θα τους φέρουν πιο κοντά. Στον ρόλο του οξύθυμου, απόμακρου και ξεχασμένου από φίλους και συγγενείς αντισυνταγματάρχη, που το χάρισε το Οσκαρ, ο Αλ Πατσίνο προσεγγίζει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του ήρωα. (ΗΠΑ, 1992, 157′)
Ασύλληπτος επαναστάτης (Lonely are the brave)


ΝΕΡΙΤ, 23.10
Αριστουργηματική περιπέτεια του Ντέιβιντ Μίλερ, με τον Κερκ Ντάγκλας (σε μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του) στον ρόλο ενός τυχοδιώκτη ονόματι Τζακ που καβάλα σε ένα άλογο αμφισβητεί το σύστημα και καταδιώκεται από τον νόμο στην έρημο. Είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών σε αυτόν τον ασπρόμαυρο ύμνο προς την παλικαριά, την ντομπροσύνη και εν τέλει την ελευθερία. Συμπρωταγωνιστούν η Τζίνα Ρόουλαντς και ο υπέροχος Γουόλτερ Ματάου, που υποδύεται τον αστυνομικό που καταδιώκει τον Τζακ αλλά κατά βάθος τον εκτιμά. (ΗΠΑ, 1962, 107′)
Ενα τρελό, τρελό τζακούζι (Hot tub time machine)


Star, 00.45
Παραλλαγή της γνωστής μυθολογίας γύρω από τη μεταφορά στον χρόνο, μόνο που εδώ όλα ξεκινούν από μια… μπανιέρα! Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρομπ Κόρντι, Κρεγκ Ρόμπινσον. (ΗΠΑ, 2010, 88′)

HeliosPlus