Ντοκιμαντέρ
Η γενοκτονία των Αρμενίων: 100 χρόνια μετά
ΝΕΡΙΤ, 20.00
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. Το ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής, παρουσιάζει δύο σημαντικούς ανθρώπους που δεν θα μπορούσε να τους χωρίζει τίποτε περισσότερο: τον Τούρκο Χασάν Κεμάλ, εγγονό ενός από τους δράστες, και την Τουρκοαρμένισσα Φετιγέ Τσετίν, εγγονή ενός από τα θύματα. Μαζί σηκώνουν την αυλαία αυτής της αιματηρής σελίδας της Ιστορίας και μιλούν για την επείγουσα ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια.
Ελληνική σειρά



Ταμάμ


ΑΝΤ1, 22.15
Ο Τζεμ, έχοντας παρεξηγήσει τη σχέση Ελλης – Αλέξη, ξεκαθαρίζει ότι επιστρέφουν στην εμπόλεμη κατάσταση που είχαν μεταξύ τους. Η Ελλη απογοητεύεται πολύ και ψάχνει τρόπους να του δείξει ότι τον αγαπάει. Ο Μετίν με την παρότρυνση της Ντίνας ζητάει την άδεια της Ντιλέκ προκειμένου να προχωρήσει σε γάμο με τη Μυρτώ, αλλά η Ντιλέκ σοκαρισμένη τού το αρνείται.
Ξένες ταινίες



Η κλέφτρα (Gambit)
ΝΕΡΙΤ, 22.00
Ο Χάρι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διαρρήκτες όλων των εποχών. Ο νέος του στόχος είναι ένα αγαλματίδιο ανεκτίμητης αξίας, το οποίο φυλάσσεται στο σπίτι τού πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Για να καταφέρει να το κλέψει, θα στρατολογήσει μια ευρωασιάτισσα χορεύτρια, τη Σούζι Τσανγκ, για να τον βοηθήσει. Τίποτε όμως δεν θα πάει όπως το είχε σχεδιάσει αρχικά. Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Χέρμπερτ Λομ, Τζον Αμποτ. Σκηνοθεσία: Ρόναλντ Νιμ. (ΗΠΑ, 1966, 109′)
Ο σωματοφύλακας (The bodyguard)
STAR, 22.10
Κινηματογραφικό ντεμπούτο για τη δημοφιλή τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον που ερμηνεύει μοναδικά τα τραγούδια του σάουντρακ ως καλλιτέχνιδα της οποίας η ζωή κινδυνεύει με αποτέλεσμα να καταφύγει στη λύση της πρόσληψης ενός σωματοφύλακα (Κέβιν Κόστνερ) για να την προστατεύσει. Εννοείται ότι όσο τα αίματα ανάβουν τόσο ο έρωτάς τους γίνεται εντονότερος… (ΗΠΑ, 1993, 119′)

HeliosPlus