Εκπομπή έρευνας
Η μηχανή του χρόνου, «Μάρκος Βαμβακάρης»
ΝΕΡΙΤ, 19.15
Αγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου μουσικού αποκαλύπτει η εκπομπή. Ταξιδεύει στη Σύρο και φωτίζει τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, όταν εγκατέλειψε το σχολείο και βγήκε στο μεροκάματο για να βοηθήσει την οικογένειά του. Τα μουσικά ερεθίσματα στη νησί και η αγάπη του για το μπουζούκι δεν άργησαν να φανούν και σύντομα με τα τραγούδια του θα άλλαζε την πορεία του ρεμπέτικου. Οι δύο γάμοι, η σύγκρουση με την Καθολική Εκκλησία και η απαξίωση της δεκαετίας του ’50.
Ξένες ταινίες



«Ο κ. Πόπερ και οι πιγκουίνοι του»
(Mr Popper’s penguins)

STAR, 21.10
Η ταινία βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1938 και γράφτηκε από το ζευγάρι συγγραφέων Ρίτσαρντ και Φλόρενς Ατγουοτερ. Ο Τομ Πόπερ είναι ένα επιτυχημένο στέλεχος. Η επαγγελματική ζωή του όμως βυθίζεται στο χάος όταν κληρονομεί έξι πιγκουίνους. Σύντομα το διαμέρισμά του μετατρέπεται σε χιονισμένο τοπίο, όμως μέσα από αυτή την περίεργη συγκατοίκηση θα κατανοήσει τη σημασία της οικογένειας, ανθρώπινης και μη. (ΗΠΑ, 2011, 84′)

«Ωρα για σερφ»
(Serf’s up)

MEGA, 21.15
Ενας πιγκουίνος με ξεχωριστές ικανότητες στο σερφ αφήνει την οικογένειά του στο Κρύο Ντε Τζανέιρο της Ανταρκτικής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σέρφινγκ στην εξωτική Πιγκουινισία. Κινούμενα σχέδια με τις φωνές των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Ανθιμου Ανανιάδη, Αγγελικής Δαλιάνη. (ΗΠΑ, 2007, 86′)
«The Pelican Brief»
STAR, 01.30
Η μυστηριώδης δολοφονία δύο δικαστών προκαλεί το ενδιαφέρον μιας φοιτήτριας της Νομικής (Τζούλια Ρόμπερτς) σε αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ του Αλαν Τζέι Πάκουλα, βάση του οποίου είναι το μπεστ σέλερ του Τζον Γκρίσαμ. Συμπρωταγωνιστεί ο Ντένζελ Ουάσιγκτον. (ΗΠΑ, 1993, 131′)

HeliosPlus