Ξένες ταινίες



Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο
(Harry Potter and the deathly hallows: Part 1)


Star, 21.10
Το πρώτο μέρος του επικού φινάλε βρίσκει τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη σε επικίνδυνη αποστολή, χωρίς την καθοδήγηση και προστασία των καθηγητών τους. Ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του υπουργείου Μαγείας και του Χόγκουαρτς. Αυτό όμως που δεν έχει καταφέρει ακόμα είναι να βρει τον Χάρι Πότερ! Η μόνη ελπίδα τους είναι να βρουν τους Πεμπτουσιωτές πριν από τον Βόλντεμορτ. Ανακαλύπτουν μια παλιά, σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου. Ο Χάρι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα. (ΗΠΑ, 2010, 130′)
Ο πρώτος εκδικητής: Captain America
ΑΝΤ1, 21.15
Ο «Captain America» του Τζο Τζόνστον είναι ακόμη μία εύπεπτη περιπέτεια φαντασίας βασισμένη σε κόμιξ της Marvel. Από τη μια πλευρά την παραδέχεσαι επειδή σπανίως βλέπεις να εξουσιάζει την οθόνη ένας «υπερφυσικός» ήρωας, το μοναδικό όπλο του οποίου είναι τα δικά του, ανθρώπινα «υλικά». Αποτέλεσμα ενός πρωτοποριακού πειράματος μέσω του οποίου ένας καχεκτικός φαντάρος (Κρις Εβανς) μεταμορφώνεται σε Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Από την άλλη πλευρά, όμως, σε προβληματίζει επειδή βαθιά μέσα της η ταινία δεν είναι παρά μια ωμή και απροκάλυπτη διαφήμιση της στρατιωτικής δύναμης. Ενας πραγματικός all American ήρωας που δεν στηρίζεται σε τίποτε πέραν των προσωπικών του δυνάμεων γι’ αυτό και μπορεί να γίνει το απόλυτο αμερικανικό σύμβολο σε μια εποχή που δεν τα χρειαζόμαστε ιδιαίτερα, αν όχι καθόλου. (ΗΠΑ, 2011, 124′)
Attenberg
ΝΕΡΙΤ, 24.00
Tο πολυσχιδές πορτρέτο μιας κοπέλας (Αριάν Λαμπέντ –βραβείο Copa Volpi στο Φεστιβάλ Βενετίας) με πολλές ανησυχίες και άλλες τόσες ιδιαιτερότητες. Εκκεντρικότητα με θαυμαστά σημεία σκηνοθετημένη από την Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη. (2010, 95′)

HeliosPlus