Ποδόσφαιρο, προκριµατικά Euro 2016

Ουγγαρία – Ελλάδα
ΝΕΡΙΤ, OTEsport1, 21.45
Επίσημη πρώτη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τον Σέρχιο Μαρκαριάν απέναντι στην Ουγγαρία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στη Βουδαπέστη οι διεθνείς θέλουν μόνο νίκη για να μπουν σε τροχιά πρόκρισης.
Ξένες ταινίες



Hancock
MEGA, 21.10
Η απομυθοποίηση του κινηματογραφικού υπερήρωα με κεντρικό πρόσωπο έναν διαρκώς μεθυσμένο, θυμωμένο και βρώμικο τύπο ονόματι Χάνκοκ (Γουίλ Σμιθ), ο οποίος καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του όταν το «καθήκον» τον καλεί. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο ηθοποιός Πίτερ Μπεργκ συμπρωταγωνιστεί η Σαρλίζ Θερόν. (ΗΠΑ, 2008, 92′)
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: οι δύο πύργοι
(The Lord of the Rings: The Two Towers)
ALPHA, 22.00
Στο δεύτερο μέρος της κινηματογραφικής τριλογίας που στηρίζεται στον παραμυθένιο κόσμο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν ο Πίτερ Τζάκσον σφυρηλατεί τις αισθήσεις με απανωτές σκηνές πολεμικής βίας. Η ταινία απέσπασε τα Οσκαρ μοντάζ, ήχου και οπτικών εφέ (αξέχαστο το ψηφιακό Γκόλουμ με τη φωνή του Αντι Σέρκις). Παίζουν οι ηθοποιοί που ταυτίστηκαν με την τριλογία: Ελάιζα Γουντ, Βίγκο Μόρτενσεν, Ορλάντο Μπλουμ κ.ά. (ΗΠΑ / Ν. Ζηλανδία, 2002, 165′)
Ενας σοβαρός άνθρωπος
(A serious man)


MEGA, 00.40
Ενώ δεν πάει ποτέ γυρεύοντας, ένας καλοσυνάτος οικογενειάρχης καθηγητής μαθηματικών και φυσικής (Μάικλ Στάλμπαργκ, φωτογραφία) βρίσκεται διαρκώς σε μπελάδες. Η γυναίκα του θέλει να τον αφήσει, τα παιδιά του τον αποδοκιμάζουν, στο σχολείο τον δυσφημούν, ο ρατσιστής γείτονάς του αποτελεί μια μόνιμη απειλή… Σχεδόν σαδιστικά και χωρίς ποτέ να χάνουν το διεισδυτικό χιούμορ τους, οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν οδηγούν τον ήρωά τους στην απόλυτη διάλυση. Υποψηφιότητα για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας. (ΗΠΑ, 2009, 102′)

HeliosPlus