Μπάσκετ, Ευρωλίγκα
Ολυμπιακός – Εφες Αναντολού
ΝΕΡΙΤ, 21.45
Την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς υποδέχονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι «Eρυθρόλευκοι», οι οποίοι μετά τη δεύτερη σερί ήττα τους στον όμιλο, από εκεί που είχαν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τις δύο πρώτες θέσεις (που εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα έδρας), θα παλέψουν αρχικά για την τρίτη θέση απέναντι στην Εφές.
Ξένη σειρά



«Nurse Jackie»

ΣΚΑΪ, 01.15
Η Jackie Peyton είναι μια νοσοκόμα που προσπαθεί να επιβιώσει στο τρελό περιβάλλον του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών καταναλώνοντας τα παυσίπονα σαν καραμέλες. Στον 2ο κύκλο της σειράς είναι αρκετά πιο ήρεμη, προσπαθεί να ξεχάσει τον Eντι και να αφοσιωθεί ακόμη περισσότερο στα παιδιά της, όμως η πίεση που αντιμετωπίζει στο νοσοκομείο δεν της επιτρέπει να αφήσει πίσω τους «προσωπικούς της δαίμονες».
Ξένη ταινία



«X-Men: Η πρώτη γενιά»
(X-Men: First class)

STAR, 22.10
Στην πέμπτη ταινία της κινηματογραφικής μεταφοράς των «X-Men» βλέπουμε το ιστορικό των μεταλλαγμένων. Οι άσπονδοι εχθροί, καθηγητής Χ και Μαγκνίτο, ήταν φίλοι και σύμμαχοι στην καταστολή της αδικίας. Οι Χ-Μen ως ενιαία δύναμη μάχονται με τους προσωπικούς τους δαίμονες την ώρα που αντιμετωπίζουν τους ισχυρούς εχθρούς στο σύμπαν των υπερδυνάμεων. Το παράξενο κλίμα της δεκαετίας του ’60, ενταγμένο στην απόλυτη δύναμη των οπτικοακουστικών εφέ του 2010, συχνά θυμίζει καρτουνίστικη παραλλαγή ταινίας Τζέιμς Μποντ, με αποκορύφωμα τον Κέβιν Μπέικον στον ρόλο του γλοιώδους ναζιστή (επίσης μεταλλαγμένου) που θυμίζει απελπιστικά σατανικό «κακό» ταινίας Μποντ. (ΗΠΑ, 2011, 120′)
Ελληνική ταινία



«Ρ20»
MEGA, 23.40
Ενας 50άρης καθηγητής Θρησκευτικών (Λάκης Λαζόπουλος –και σκηνοθέτης), άτεκνος, ανορεξικός, φοβισμένος, μελαγχολικός και βαριεστημένος, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να κάνει έρωτα με τον μόνο άνθρωπο που αγαπά: τη γυναίκα του (Τάνια Τρύπη). (2004, 100′)

HeliosPlus