«Κατά 99% το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός επανέλαβε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της ΕΡΤ από μηδενική βάση διευκρινίζοντας ότι δικαιούνται να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στην ΕΡΤ την ημέρα που έκλεισε.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «εσωτερική αναδόμηση» χωρίς να επεξηγήσει τι ακριβώς εννοεί με αυτό. Διαβεβαίωσε ότι με την επαναλειτουργία της η ΕΡΤ θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη – δηλαδή με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τέλος, ο κ Παππάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο για «μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους» που πληρώνουν οι πολίτες για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μάλλον την επόμενη Πάμπτη θα προβλέπεται η επιστροφή στην ΕΡΤ εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν. Δεδομένου ότι δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης.

Επίσης προβλέπεται ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος.