«Ο βυσσινόκηπος»
(The Cherry Orchard)
ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 23.00
Μια παρηκμασμένη ρωσίδα αρχόντισσα επιστρέφει από το Παρίσι στο πατρικό κτήμα της, σήμα κατατεθέν του οποίου είναι ένας βυσσινόκηπος που πρόκειται να πουληθεί. Ο «Βυσσινόκηπος», το τελευταίο θεατρικό έργο του Αντον Τσέχοφ, είναι ένας θρήνος για τη «ζωή που περνά χωρίς να την καταλαβαίνουμε» και ταυτόχρονα μια πικρή αλληγορία για την «αλλαγή» των εποχών, τον άδικο πνιγμό των αξιών και την απορρόφησή τους από το αινιγματικό αύριο. Η τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη είναι μια ακαδημαϊκή, ευπρόσωπη μεταφορά του έργου του Τσέχοφ με πολύ καλές ερμηνείες από τους Σαρλότ Ράμπλινγκ και Αλαν Μπέιτς. (Ελλάδα / Γαλλία / Κύπρος, 2000, 120′)
Ξένες ταινίες



«Ο μετρ του ζευγαρώματος»
(Hitch)


MEGA, 21.15
Αισθηματική κομεντί του Αντι Τέναντ, με τον Γουίλ Σμιθ ως ασυναγώνιστο «καμάκι» ως τη στιγμή που θα βρει τη δασκάλα του. Συμπρωταγωνιστεί η Εύα Μέντες. (ΗΠΑ, 2005, 113′)
Ο κυνηγός
(The hunter)

ΝΕΡΙΤ, 22.00
Σύμφωνα με πολλούς Αυστραλούς, ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας δεν πέθανε το 1936 αλλά εξακολουθεί να ζει. Ο Μάρτιν Ντέιβιντ (Γουίλεμ Νταφόε) ξεκινά ένα κυνήγι για να τον βρει και να πάρει δείγμα από το DNA του ώστε να δημιουργηθούν κλώνοι και να σωθεί τελικά το είδος. Παράλληλα όμως ξεκινά ένα «κυνήγι» που φέρνει στην επιφάνεια τους δεσμούς των ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. (Αυστραλία, 2011, 102′)
«The wedding date»
STAR, 23.15
Μια όμορφη αλλά ανασφαλής Βρετανίδα που ζει στη Νέα Υόρκη λαμβάνει το προσκλητήριο γάμου της ανταγωνιστικής και εκνευριστικής αδελφής της. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πρώην αρραβωνιαστικό της και την οικογένειά της νοικιάζει έναν… συνοδό κυριών. (ΗΠΑ, 2005, 76′)

HeliosPlus