Ελληνική ταινία

«Atterberg»
ΝΕΡΙΤ, 24.00
Το πολυσχιδές πορτρέτο μιας κοπέλας των καιρών μας (Αριάν Λαμπέντ – βραβευθείσα με το Copa Volpi στο Φεστιβάλ Βενετίας) με πολλές ανησυχίες και άλλες τόσες ιδιαιτερότητες. Η καλύτερη ταινία της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη που τη χαρακτηρίζει «σύγχρονο αστικό western». Οι Ευαγγελία Ράντου και Βαγγέλης Μουρίκης συμπρωταγωνιστούν. (2010, 95′)
Ξένες ταινίες

«Η σιδηρά κυρία»
(The iron lady)


ΝΕΡΙΤ, 22.15
Aγιογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ με μια πολύ καλή Μέριλ Στριπ στον ρόλο –και ο μόνος λόγος για να δει κανείς την ταινία που σκηνοθετήθηκε από τη Φιλίντ Λόιντ (Μamma Mia). Τρίτο Οσκαρ για τη Στριπ και δεύτερο α’ ρόλου. (Αγγλία, 2011, 105′)
«Η σκλάβα της αγάπης»
(Raba Lyubvi)
ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 23.10
Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του (γυρισμένη λίγο πριν από τα «Μηχανικά πιάνα» που τον καταξίωσαν), ο Νικίτα Μιχάλκοφ «επιστρέφει» στη Ρωσία του 1917 αναμειγνύοντας Ιστορία και ερωτικό μελόδραμα: κεντρική ηρωίδα της ταινίας μια σταρ του βωβού κινηματογράφου (Γελένα Σολοβέι) η οποία προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον πρώην εραστή της ακριβώς τη στιγμή που ξεσπούν τα γεγονότα που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας της χώρας της. Συμπρωταγωνιστεί ο Ροντιόν Ναχαπέτοφ ενώ στον μικρό ρόλο ενός σερβιτόρου εμφανίζεται ο ίδιος ο Μιχάλκοφ. (Σοβιετική Ενωση, 1976, 94′)

«Οι Αρειανοί επιτίθενται»
(Mars attacks!)
STAR, 01.00
Οι Αρειανοί επισκέπτονται τον πλανήτη μας με καθόλου φιλικές διαθέσεις στην παιχνιδιάρικη «απάντηση» του Τιμ Μπάρτον στη «Μέρα της ανεξαρτησίας» του Ρόλαντ Εμεριχ. Εξαιρετικός ο Τζακ Νίκολσον στον ρόλο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών! (ΗΠΑ, 1996, 96′)

HeliosPlus