Μπάσκετ, Ευρωλίγκα

Ολυμπιακός – Βαλένθια,
Novasports2, 19.45

Τουρόφ – Παναθηναϊκός,
ΝΕΡΙΤ, 21.45
Ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει αήττητος κάνοντας το 6-0 στους Ομίλους απέναντι στις «νυχτερίδες», ενώ οι «πράσινοι» μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα θα αγωνιστούν για τη νίκη απέναντι στην πολωνική Τουρόφ.

Ξένη σειρά

NCIS
STAR, 21.00
Η ειδική ομάδα ερευνά τον θάνατο ενός πεζοναύτη με πολλαπλά τραύματα. Τα στοιχεία δείχνουν πως το θύμα έπαιρνε μέρος σε ακραίους αγώνες πυγμαχίας μαζί με άλλους πεζοναύτες.
Ελληνική ταινία

«Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο»
MEGA, 23.00
Εξυπνη στρατιωτική κωμωδία που καυτηριάζει τα ευτράπελα του ελληνικού στρατού με σεναριακό άξονα το πρόβλημα της βραχονησίδας των Ιμίων. Ο Νίκος Περάκης ανανέωσε έξυπνα τον μύθο της «Λούφας και παραλλαγής» (1984). Με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Ορφέα Αυγουστίδη, Βίκυ Καγιά κ.ά. (2005, 90′)
Ξένες ταινίες

«Οι αθάνατοι»
(The immortals)
STAR, 22.00
Η ελληνική μυθολογία χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για μια ακόμη εκδοχή της σύγκρουσης Καλού – Κακού, που αυτή τη φορά βρίσκεται αντιστοίχως στα πρόσωπα του Θησέα (Χένρι Καβίλ –ολίγον τι ξενέρωτος) και του βασιλιά Υπερίωνα (Μίκι Ρουρκ –αγριόφατσα μέχρι εκεί που δεν πάει). Το φιλμ αναφέρεται στην περίοδο της επικράτησης των ολύμπιων θεών επί των προκατόχων τους, των Τιτάνων, και στη μέση της υπόθεσης βρίσκεται το χαμένο τόξο της Ηπείρου, το οποίο προσφέρει στον κάτοχό του την απόλυτη εξουσία. Δεν πρόκειται για κλώνο των «300» του Ζακ Σνάιντερ (αν και δημιουργία των ίδιων παραγωγών), αλλά για μια ταινία εικαστικής αρτιότητας και πηγαίας ομορφιάς με τη σφραγίδα του Ταρσέμ Σινγκ, γνωστού από το «Κελί» με την Τζένιφερ Λόπεζ (ΗΠΑ, 2011, 98′).

HeliosPlus