Η ΝΕΡΙΤ τιμά την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, με την προβολή τριών ιστορικών ντοκιμαντέρ από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Συγκεκριμένα, στις 20.15 θα μεταδοθεί το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού «Το πανόραμα μιας επταετίας, χούντα είναι θα περάσει», το οποίο καταγράφει τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών του 1973: Ο Παπαδόπουλος ορκίζεται και επισήμως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 8 Οκτωβρίου ορκίζεται η κυβέρνηση Μαρκεζίνη με σκοπό τη σταδιακή πολιτικοποίηση του καθεστώτος. Στην Κύπρο, οι απόπειρες κατά του νεοεκλεγμένου Προέδρου Μακαρίου, οδηγούν τις εξελίξεις σε δυσοίωνες προοπτικές. Ξεσπά η εξέγερση των κατοίκων των Μεγάρων για τη βίαιη ισοπέδωση του ελαιώνα τους. Στα μέσα Νοεμβρίου αρχίζει η κατάληψη του Πολυτεχνείου που εξελίσσεται σε σοβαρή εξέγερση, με τραγική κατάληξη. Η δήθεν φιλελευθεροποίηση της δικτατορίας με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη πέφτει στο κενό.

Αμέσως μετά, στις 21.00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ημέρες Πολυτεχνείου με το φακό των ξένων και ελλήνων οπερατέρ», βασισμένο σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα.
Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις 00.30 με ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο σε έρευνα και σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, με τίτλο «Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα: μέρες πολυτεχνείου».Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την τετραήμερη εξέγερση του Πολυτεχνείου, με επίκεντρο τη συγκλονιστική νύχτα της 16ης προς 17η Νοεμβρίου, καθώς και την «επόμενη ημέρα» από την εισβολή των τανκς. Την αφήγηση πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ταινία «ΜΕΓΑΡΑ» του Σάκη Μανιάτη και του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, που παρακολουθεί τον αγώνα των Μεγαριτών εναντίον της εγκατάστασης του διυλιστηρίου στην περιοχή τους.