Ευρωλίγκα

Νεπτούνας – Ολυµπιακός
ΝΕΡΙΤ & ΝΕΡΙΤsports, 20.00
Στη Λιθουανία με αντίπαλο τη Νεπτούνας θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Ελληνική σειρά

«Μοντέρνα οικογένεια»
Mega, 21.00
Ο Φίλιππος και ο Τάκης ανταγωνίζονται για το ποιος από τους δύο πρέπει να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του Πάνου και του Ντιέγκο, αν και μάλλον το κυριότερο πρόβλημα της ομάδας είναι η τραγική ποιότητα των παικτών της, δηλαδή του Πάνου και του Ντιέγκο.
Ξένες ταινίες

«Ματωμένο διαµάντι»
(Blood diamond)
STAR, 22.00
Στο παρασκήνιο του εμφυλίου πολέμου της Σιέρα Λεόνε ένας νοτιοαφρικανός μισθοφόρος (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) παρέα με έναν ψαρά της φυλής των Μέντε (Ντζίμον Χούνσου) αναζητεί ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Σκηνοθετημένο από τον Εντουαρντ Ζουίκ, το «Ματωμένο διαμάντι» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση επειδή μέσα στο πλαίσιο της περιπέτειας κοιτάζει κατάματα και χωρίς μισόλογα τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και την εκμετάλλευση των εργατών σε αδαμαντωρυχεία. (HΠΑ, 2006, 128′)
«Μαμούθ»
(Mammoth)
ΝΕΡΙT, 22.00
Μια καλοβαλμένη οικογένεια Νεοϋορκέζων διαλύεται όταν ο άνδρας του σπιτιού (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) αποφασίζει να αναθεωρήσει τη ζωή του ενώ βρίσκεται στην Ταϊλάνδη για δουλειές. Είναι προφανές ότι η ταινία του Λούκας Μούντισον («Λίλια για πάντα») κάτι θέλει να πει για τις ανθρώπινες σχέσεις, χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίζεται απολύτως τι είναι αυτό.
«Ο δολοφόνος µέσα µου»
(Τhe killer inside me)
STAR, 01.00
Ο Κέισι Αφλεκ πετυχαίνει μια ανατριχιαστική ερμηνεία στην ταινία του Μάικλ Γουιντερμπότομ σε μια διασκευή του νουάρ μυθιστορήματος του Τζιμ Τόμπσον που σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός διεστραμμένου αστυνομικού κωμόπολης του Τέξας. Για πολύ γερά νεύρα, με τους Τζέσικα Αλμπα, Κέιτ Χάντσον και Ελίας Κοτέας. (ΗΠΑ / Αγγλία / Σουηδία, 2010, 101′)

HeliosPlus