Με τον διευθυντή της εφημερίδας Kontra News Αιμίλιο Λιάτσο άνοιξε σήμερα Τετάρτη ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων που εχει ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η προκαταρκτική έρευνα – για τη διενέργεια της οποίας έχει δοθεί εντολή απο την Ειςαγγελία του Αρείου Πάγου – έχει ανατεθεί στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνων κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιμίλιος Λιάτσος επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο. Όπως είπε «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Σημειώνεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμά της η «Kontra News» επικαλέστηκε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται να καταθέσει ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει βρεθεί στη δίνη της αντιπαράθεσης καθως και ο Νικος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή της έρευνας σε γρήγορους ρυθμούς, λόγω ανειλημμένων υποχρέωσεων των εμπλεκομένων.

Όλα δείχνουν πάντως ότι από Δευτέρα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης τόσο ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με αφορμή δηλώςεις του σε εφημερίδα όσο και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Όπως όλα δείχνουν θα κληθούν επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ δεν αποκλείσεται να κληθεί αν απαιτηθεί με βάση τα στοιχεία και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ως τελευταίος μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά έγκλημα δωροδοκίας βουλευτή, ως εκ τούτου θα πρέπει να δοθούν πληροφορίες για τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος (πότε και πώς έγινε για παράδειγμα ο χρηματισμός).