Δυναμικά μπήκαν στη μάχη της τηλεθέασης οι ψυχαγωγικές εκπομπές που έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα, γεγονός το οποίο φυσικά δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την πορεία της σεζόν, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλοι οι παίκτες στην τηλεοπτική σκακιέρα. Η μουσικοχορευτική έναρξη που ετοίμασε η πολυπληθής ομάδα της εκπομπής «Το Πρωινό», θυμίζοντας εποχές «Ciao ANT1», εκτίναξε τα μηχανάκια στο 40,6%, φτάνοντας ακόμη και το 45,2%.
Αναμένεται φυσικά το νέο πρόγραμμα «Mega με μία» με τον Μάρκο Σεφερλή –θα ξεκινήσει στο Μεγάλο Κανάλι στις 13 Οκτωβρίου –να φέρει νέα δεδομένα στην πρωινή ζώνη. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να ανατρέψει την προτίμηση που δείχνει το κοινό στο ζευγάρι ΛιάγκαΣκορδά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτές που συμπιέζονται πια ανησυχητικά είναι οι ενημερωτικές παρουσίες της πρωινής ζώνης, με την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star να χάνει έξι μονάδες και εκείνη της Αννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΪ να έχει απώλεια τριών μονάδων. Αμφότερες κυμάνθηκαν στο 10%.
Το κοινό φαίνεται ότι περίμενε να δει για ακόμη μια χρονιά την επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, γι’ αυτό και της χάρισε 31,6% στο νεανικό κοινό, ποσοστό που έφτασε μάλιστα και το 40% για ένα μισάωρο. Την ίδια στιγμή, μια δύσκολη εβδομάδα ξεκίνησε για το νέο εγχείρημα της Τατιάνας Στεφανίδου στο Star με μέσο όρο 7,7% στο νεανικό κοινό που έφτασε ως το 10,4%. Με πεσμένα τα ποσοστά στο ήμισυ –και χαμηλότερα –του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας (18%-20%), ήρθε η ώρα η έμπειρη παρουσιάστρια να δείξει πόσο πιστεύει στο νέο της κόνσεπτ και αν θα επιμείνει σε αυτό.


Σκληρή μάχη για το lead in

Πρώτη ημέρα αναμέτρησης και των καθημερινών σειρών για ANT1 και Mega και η φράση «παλιό καλό κρασί» επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Η δεύτερη σεζόν του «Μπρούσκο», που έκανε πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Κυριακή σημειώνοντας 23,9%, μπήκε νικηφόρα. Με 24% άφησε πίσω το ανταγωνιστικό κυπριακό σίριαλ «Ονειρο ήταν» που σημείωσε 17,6%, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τα ποσοστά του κυμαίνονταν γύρω από το 27%.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η είσοδος στη μάχη της επιτυχημένης απογευματινής σειράς του ΑΝΤ1 αλλάζει για ακόμη μια φορά την ισορροπία του λεγόμενου lead in των δελτίων ειδήσεων. Στήθος με στήθος έληξε η χθεσινή μάχη Μαρίας Σαράφογλου και Μαρίας Χούκλη, μόνο που για την πρώτη η βραδιά επιφύλασσε περιπέτειες.
Το ανανεωμένο δελτίο ειδήσεων του Mega βγήκε στον αέρα με αρκετή νευρικότητα και μάλλον πριν από την ώρα του. Νέα γραφικά, απουσία παραθύρων, όρθιοι παρουσιάστρια και συνεργάτες συνθέτουν το νέο σκηνικό, όπου όμως οι «πρωταγωνιστές» μπήκαν εμφανώς απροετοίμαστοι. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι οι τηλεθεατές έβλεπαν την παρουσιάστρια αγχωμένη να κοιτάζει δεξιά και αριστερά σε λάθος κάμερα, ενώ ανά διαστήματα όσο εκείνη κοίταζε τους συνεργάτες της το κοινό έβλεπε την πλάτη της και μάλιστα για ώρα. Αν και άργησαν να αντιληφθούν το πρόβλημα στο βίντεο του Γιώργου Παππού, εκείνη το χειρίστηκε ικανοποιητικά.


Εκπλήξεις από το «Ε»

Η έκπληξη της πρεμιέρας για τις πρωινές εκπομπές του Σαββατοκύριακου, πριν από δύο εβδομάδες, με τη νέα εκπομπή του ζεύγους Κρατερού ΚατσούληΚατερίνας Καραβάτου να περνά το πολυδιαφημισμένο «Σπίτι μου σπιτάκι μου» του Alpha, φαίνεται πως δεν ήταν ευκαιριακή. Και το δεύτερο Σάββατο που οι δύο εκπομπές βρέθηκαν αντιμέτωπες, το νεόκοπο «Ε» ήρθε πρώτο με ποσοστό 16,5%, εντυπωσιακό για μικρό κανάλι. Και έτσι, «στα καλά καθούμενα» η εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου έμεινε στο χαμηλό 11,6%.
Διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα (13%-15%) σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα και το μαγκαζίνο του ίδιου σταθμού με τίτλο «Αποκαλυπτικά», αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα ένα μέρος του κοινού που εμμένει στην αισθητική της κλειδαρότρυπας και του παλιού «καλού» μεσημεριανάδικου. Σε μια σεζόν όπου ο ανταγωνισμός φούντωσε και πάλι για τα καλά, ίσως και άλλοι να διολισθήσουν σε αυτή τη συνταγή προκειμένου να επιπλεύσουν.

HeliosPlus