Πρεμιέρα την Κυριακή για τη νέα δραματική σειρά του CDS με τίτλο «Madam secretary». Παραγωγός της (μεταξύ άλλων) ο Μόργκαν Φρίμαν και πρωταγωνίστριά της η Τία Λεόνι. Θέμα της η καθημερινότητα της υπουργού Eξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία εκτός από γυναίκα καριέρας δεν παύει να είναι και γυναίκα που θέλει να έχει προσωπική ζωή. Καπάκι, την ίδια ημέρα, στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, θα επιστρέψει μια άλλη γυναίκα καριέρας, η δημοφιλής «Good wife», για τον έκτο κύκλο επεισοδίων της.
Με αυτά και άλλα πολλά καινούργια σίριαλ η νέα τηλεοπτική περίοδος ξεκινά δυναμικά για τα άκρως παραγωγικά αμερικανικά κανάλια. Εχει ήδη προηγηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του πέμπτου και τελευταίου κύκλου του «Boardwalk Empire» στο HBO, ενώ το πρόγραμμα για τις επόμενες εβδομάδες υπόσχεται πολλές ώρες ποιοτικής ψυχαγωγίας· τρόμου, αγωνίας αλλά και γέλιου.
Ντεμπούτο στις 22 Σεπτεμβρίου για το «Scorpion» (CBS). Στη νέα σειρά μια παρέα από περιθωριοποιημένους αλλά εξαιρετικά προικισμένους ανθρώπους προσπαθεί να σώσει τις ΗΠΑ από –τι άλλο; –μια σειρά τρομοκρατικές επιθέσεις. Αμέσως μετά το πρώτο επεισόδιο θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του μεταφυσικού θρίλερ «Sleepy Hollow» (CBS). Η ημέρα θα κλείσει με μία ακόμη πρεμιέρα: στο ABC θα ξεκινήσει το «Forever», μια δραματική σειρά φαντασίας με ήρωα έναν ιατροδικαστή που δεν μπορεί να πεθάνει ή μάλλον που κάθε φορά που πεθαίνει «ξαναγεννιέται» γυμνός μέσα στο νερό. Τον ερμηνεύει ο Ιαν Γκράφαντ.
Στις 23 Σεπτεμβρίου επιστρέφει το δημοφιλές «NCIS» του CBS, το οποίο αυτή τη φορά θα διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη, καθώς και τα «Persons of interest» (CBS) και «Chicago fire» (NBC). Η επιτυχημένη «Modern family» (ABC) ξεκινά νέο κύκλο επεισοδίων στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη, στο ίδιο κανάλι, η Βαϊόλα Ντέιβις θα μας δείξει «How to get away with murder». Πρόκειται για μια σαπουνόπερα μυστηρίου με πρωταγωνίστρια μια καθηγήτρια της Νομικής που μαζί με τους μαθητές της προσπαθεί να επιλύσει δύσκολες υποθέσεις. Η συμμετοχή της εξαιρετικής ηθοποιού θεωρείται βεβαίως ο κύριος λόγος για τον οποίο θα παρακολουθήσουμε τη σειρά.
Οσο για το «Selfie», τη νέα σειρά του ABC που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου, αυτή θα πρέπει μάλλον να την παρακολουθήσουν οι εθισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχει πολλά να τους πει. Κεντρική ηρωίδα μια ευειδής κοπέλα (την ερμηνεύει η γνωστή από τον «Doctor Who» Κάρεν Γκίλαν) που αν και έχει 263.000 followers (!) αντιλαμβάνεται ότι η ζωή αξίζει μόνο αν έχεις πραγματικούς φίλους.
Στο πρόγραμμα του Οκτωβρίου κυριαρχεί βεβαίως η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου τέταρτου κύκλου του «American Horror Story» στις 8 του μηνός. Τίτλος του «Freak show» και θα διαδραματίζεται σε ένα «τσίρκο» παράνοιας και τρόμου. Το πρωταγωνιστικό τρίο αποτελούν, όπως και στον πρώτο κύκλο, η Τζέσικα Λανγκ, η Κάθι Μπέιτς και η Σάρα Πόλσον. Μαζί τους η Τζιότε Αμγκε, η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου (με ύψος 76 εκατοστά), η οποία κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο του θεάματος. Τα διαφημιστικά βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μας προετοιμάζουν για μια υψηλού επιπέδου δουλειά.
Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν μεταξύ άλλων οι νέοι κύκλοι των «Criminal minds (CBS, 1/8), «The vampire diaries» (CW, 2/8), «Homeland» (Showtime, 5/8), «Arrow» (CW, 8/8), «The walking dead» (AMC, 12/8), «Two broke girls» (CBS, 27/8) και «Two and a half men» (CBS, 30/8).
Από τις ολοκαίνουργιες σειρές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το «Gracepoint» που θα αρχίσει να προβάλλεται στις 2 Οκτωβρίου από το Fox Television. Πρόκειται για την αμερικανική εκδοχή του θαυμάσιου αγγλικού σίριαλ «Broadchurch», με θέμα την προσπάθεια δύο αστυνομικών να διαλευκάνουν τον θάνατο ενός αγοριού σε μια επαρχιακή κωμόπολη. Τον έναν από αυτούς ερμηνεύει ο Ντέιβιντ Τέναντ που είχε πρωταγωνιστήσει (στον ίδιο ρόλο) και στην πρωτότυπη βρετανική βερσιόν. Δίπλα του η Αννα Γκαν, η βραβευμένη ηθοποιός που ερμήνευσε τη γυναίκα του Γουόλτερ Γουάιτ στο «Breaking bad». Νέες αφίξεις και η «Cristela» (ABC, 10/8), μια κωμωδία με ηρωίδα μια νέα φιλόδοξη δικηγόρο από το Μεξικό, η δραματική κωμωδία «Jane the Virgin» (CW, 13/8) και ο υπερήρωας «Constantine» (NBC, 24/8).

HeliosPlus