Έντονη είναι η φημολογία τα τελευταία 24ωρα για αποκλεισμό της Ελλάδας από τον 60ό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision την ερχόμενη άνοιξη, καθώς η EBU φέρεται να μην αποδέχεται ως μέλος της την ΝΕΡΙΤ, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η ιστοσελίδα oikotimes.com εμφάνιζε την Ένωση των Ευρωπαϊκών Ραδιοτηλεοράσεων να κλείνει την πόρτα στη ΝΕΡΙΤ εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ελληνικές ιστοσελίδες έδωσαν διάσταση στη φήμη που θέλει την EBU να παγώνει το σχέδιο ένταξης της ΝΕΡΙΤ ως μέλος της και προχώρησαν στην ερμηνεία ότι ενδέχεται να επηρεάσει, κατ’ αρχάς, τη συμμετοχή του ελληνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα είναι σε εξέλιξη τετραήμερο εργαστήριο της EBU στο Βερολίνο με κυριάρχους άξονες την καλύτερη παρουσίαση της Eurovision από τους σχολιαστές κάθε χώρας και τις διαδικασίες εκείνες που πρέπει μια χώρα να εφαρμόσει αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμη.

Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το Βερολίνο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της EBU για τον διαγωνισμό τραγουδιού Γιάρνο Σιμ, σε επικοινωνία με τα «Νέα», δήλωσε άγνοια για τα φημολογούμενα περί του παγώματος των ενταξιακών διαδικασιών της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση, ενώ έως αργά το βράδυ της Κυριακής η EBU δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση.