Τις παραιτήσεις τους από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ υπέβαλαν στο Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Ροδόλφος Μορώνης.

Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», αιτία για την παραίτηση των δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΕΡΙΤ ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχονταν και οι παρεμβάσεις στο έργο τους τόσο από το πολιτικό προσωπικό όσο και από εργαζόμενους σε ανώτερα κλιμάκια στη ΝΕΡΙΤ που είχαν προσληφθεί στην εταιρεία πριν από τους κκ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη.

Οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις αφορούσαν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως για παράδειγμα ποιες εκδηλώσεις θα κάλυπτε η ΝΕΡΙΤ.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που ανήρτησε την Τετάρτη στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Μορώνης ο οποίος τονίζει: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Όπως είχε δηλώσει στο «Βήμα» της Κυριακής (7.9.2014), ο κ. Μορώνης δεν επρόκειτο να βάλει υποψηφιότητα συμμετοχής στο νέο ΔΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Μακρυδημήτρης είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι και πάλι υποψήφιος, γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση η παραίτησή του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πάντως σημειώνουν ότι ο κ. Μακρυδημήτρης δεν είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι εκ νέου πρόεδρος σε περίπτωση που έθετε πάλι υποψηφιότητα, ενώ σημειώνουν ότι σχέσεις του με την κυρία Βούλτεψη δεν ήταν στο καλύτερο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.