Αθλητικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Υγρού Στίβου, Βερολίνο
ΝΕΡΙΤ & ΝΕΡΙΤsports, 19.15
Προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στο Βερολίνο με τους αγώνες να ολοκληρώνονται στο Europasportpark. Ο δεύτερος κύκλος του πρωταθλήματος άρχισε στις 13 Αυγούστου και ολοκληρώνεται αύριο 24 Αυγούστου.
Ξένη µίνι σειρά

Θάνατος στο ηλιοβασίλεµα
(Dead by sunset)
MEGA, 23.30
Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα βασισμένο στην αληθινή ιστορία του γοητευτικού Μπραντ Κάνινγχαμ, ενός άνδρα που πάντα ήξερε να παίρνει αυτό που θέλει από τη ζωή. Ομορφος, έξυπνος, χαρισματικός και μορφωμένος. Οι γυναίκες δεν μπορούν να του αντισταθούν. Στα 38 του χρόνια έχει φτιάξει –και χάσει –τρεις φορές την περιουσία του, έχει έξι παιδιά, ενώ έχει παντρευτεί πέντε όμορφες και έξυπνες γυναίκες. Η αγάπη, η πίστη και η αφοσίωση όμως δεν έχουν θέση στον κόσμο του Μπραντ, έναν κόσμο γεμάτο έντονα πάθη και μίση. Οταν η τέταρτη γυναίκα του, η Τσέριλ, πολεμά να κρατήσει την κηδεμονία των παιδιών του εκείνος βλέπει ως μόνη λύση τον φόνο της. Επί οκτώ χρόνια η δικαιοσύνη δεν καταφέρνει να τον καταδικάσει, επειδή τα ενοχοποιητικά στοιχεία κρίνονται ανεπαρκή. Η πέμπτη γυναίκα του, η Σάρα, αρχίζει να φοβάται ότι μπορεί να γίνει το επόμενο θύμα του. Αρχίζει λοιπόν έναν αγώνα για να φέρει τον σύζυγό της ενώπιον της δικαιοσύνης και με τη βοήθεια ενός παλιού συναδέλφου της Τσέριλ φαίνεται ότι θα τα καταφέρει. (Αμερική, 1995, 180′)
Ξένη ταινία

Υπηρέτησα τον βασιλιά της Αγγλίας
(Obsluhoval jsem Anglickeho krale)
ΝEΡΙT, 21.30
Με οδηγό το ομότιτλο μυθιστόρημα του τσέχου συγγραφέα Μπόχουμιλ Χράμπαλ, ο Γίρι Μένζελ υπέγραψε ένα χαριτωμένο χρονικό της πρόσφατης ιστορίας της Τσεχοσλοβακίας μέσα από το βλέμμα ενός «μικρού άνδρα με μεγάλες φιλοδοξίες» (Ιβάν Μπάρνεφ). (Τσεχία / Σλοβακία, 2006, 120′)

HeliosPlus