Ξένες ταινίες

«Το άγγιγµα του Αδη»
(The Hades factor)
Star, 21.10
Στην προσπάθειά του να εντοπίσει την πηγή μιας θανάσιμης επιδημίας, ένας αμερικανός πράκτορας έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομερή πλεκτάνη. Μίνι σειρά που μεταδίδεται σε μορφή ολοκληρωμένης ταινίας, με καλούς ηθοποιούς σε μοιρασμένους ρόλους: Στίβεν Ντορφ, Μίρα Σορβίνο, Αντζέλικα Χιούστον, Μπλερ Αντεργουντ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο δημιουργός του «Σωματοφύλακα» Μικ Τζάκσον. (ΗΠΑ, 2006, 162′)
«Η µάχη του Σιάτλ»
(Battle in Seattle)
Alpha, 23.10
Ο αυστραλός ηθοποιός Στιούαρτ Τάουνσεντ αποπειράται στη σκηνοθεσία με αυτό το ασυνήθιστο πολιτικό έργο που αναφέρεται στις διαμαρτυρίες κατά της συνδιάσκεψης του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου στο Σιάτλ. Εμφανίζονται πολλοί ακτιβιστές ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους: Γούντι Χάρελσον, Ρέι Λιότα, Κόνι Νίλσεν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, αλλά και η πρώην σύντροφος του Τάουνσεντ Σαρλίζ Θερόν. Η ταινία δεν προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες και αξίζει να την ανακαλύψετε. (ΗΠΑ, 2007, 95′)
«Σπίτι µε θέα»
(Home)
NEΡΙΤ, 23.15
Η κατασκευή ενός αυτοκινητοδρόμου καταστρέφει τη γαλήνη μιας οικογένειας Γάλλων στην ύπαιθρο, καθώς ο θόρυβος και οι ποικίλοι κίνδυνοι που συνοδεύουν την κατασκευή κάνουν τη ζωή τους ανυπόφορη. Ενα παράξενο αλλά ειλικρινές φιλμ που σου προσφέρει αρκετό υλικό για σκέψη φέρνοντας σε αντιπαράθεση την εξέλιξη με τις πραγματικές αξίες της ζωής. Στους ρόλους των γονέων οι Ολιβιέ Γκουρμέ και Ιζαμπέλ Ιπέρ. (Γαλλία / Ελβετία / Βέλγιο, 2009, 98′)
«Παιχνίδι κατασκόπων»
(Spy game)
Star, 01.00
Με αφορμή την προσπάθεια ενός βετεράνου αμερικανού πράκτορα (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) να σώσει από τον θάνατο έναν νεότερό του κατάσκοπο (Μπραντ Πιτ), ο Τόνι Σκοτ επιχειρεί μια ψυχαγωγική καταγραφή της παγκόσμιας δράσης της CIA από την εποχή του Βιετνάμ ως το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. (ΗΠΑ, 2001, 116′)

HeliosPlus