Ελληνική ταινία

«Για ποιον χτυπά η κουδούνα»
Alpha, 21.00
Ενας υπάλληλος έρχεται να βγάλει από τη δύσκολη θέση έναν πνιγμένο στα χρέη εργοστασιάρχη: του προτείνει να «αυτοκτονήσει». Η «αυτοκτονία» του απελπισμένου εργοστασιάρχη γίνεται πρωτοσέλιδο. Οι πιστωτές του παύουν να ζητούν τα χρήματά τους, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πέφτουν βροχή για να σωθούν το εργοστάσιο και η οικογένειά του. Τα πράγματα όμως παίρνουν διαφορετική τροπή όταν ένας από τους προμηθευτές ζητεί… τη χείρα της χήρας. Με τους Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Κώστα Βουτσά στους ρόλους του εργοστασιάρχη και του ευφυούς υπαλλήλου του αντίστοιχα. (1968, 82′)
Ξένες ταινίες



«Η δούκισσα του Λανζέ»


(Ne touchez pas las Hach)
ΝΕΡΙΤ, 22.00


Εξαιρετικής ατμόσφαιρας αισθηματικό δράμα εποχής γύρω από έναν αδιέξοδο έρωτα (των Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ και Ζαν Μπαλιμάρ), «παρμένο» από τις σελίδες του Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Αξεπέραστος, παρά την ηλικία του, ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ. (Γαλλία, 2007, 137′)
«Απόλυτη διαγραφή»


(Eraser)
Star, 22.00


Ενας κορυφαίος πράκτορας του προγράμματος προστασίας μαρτύρων αναλαμβάνει να προστατέψει την ουσιώδη μάρτυρα μιας τρομερής συνωμοσίας στην οποία εμπλέκονται κυβερνητικοί παράγοντες. Κλασικός Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, φορτσάτος, άτρωτος, αλλά και ολίγον τι παρωχημένος… Σκηνοθεσία: Τσακ Ράσελ. (ΗΠΑ, 1996, 104′)
«Demolition man»
Star, 00.15



Σιλβέστερ Σταλόνε εναντίον Γουέσλεϊ Σνάιπς (αστυνομικός και εγκληματίας αντιστοίχως) σε φουτουριστική περιπέτεια του Μάρκο Μπραμπίλα, η οποία υπήρξε και μία από τις πρώτες επιτυχίες της Σάντρα Μπούλοκ. (ΗΠΑ, 1993, 106′)

HeliosPlus