One way ticket – «ΛΩΖΑΝΝΗ»
ΝΕΡΙΤ, 14.00
Στην πατρίδα του φοντί, των μπαλέτων του Μορίς Μπεζάρ, της υψηλής ωρολογοποιίας, του Musée Olympique ταξιδεύει η Επιστήμη Μπιζάνη. Θα μάθουμε την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά της σοκολάτας –καθώς είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση σοκολάτας στον κόσμο με 11,6 κιλά ετησίως. Επίσης θα γνωρίσουμε και κάποιους από τους Ελληνες που ζουν εκεί όπως τον Δημήτρη Κυρίτση, καθηγητή αειφόρου παραγωγής στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL), τον Πάνο Τζιβανίδη και τη Μαριάννα Δρακοπούλου, υψηλόβαθμα στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, και τον Γιάννη Γερασιμίδη, γενικό διευθυντή ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης και αντιπρόεδρο του ελληνοελβετικού συνδέσμου Εστία.
Ξένες ταινίες

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος
(Harry Potter and the philosopher’s stone)
STAR, 21.10
Οι περιπέτειες ενός ανήλικου μάγου (Ντάνιελ Ράντκλιφ) στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου μυθιστορήματος της Τζ. Π. Ρόουλινγκ. Η ταινία ακολουθεί κατά γράμμα το βιβλίο για να ικανοποιήσει όλους τους αναγνώστες του. Σκηνοθετήθηκε από τον Κρις Κολόμπους, που γύρισε και τη δεύτερη. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2001, 138′)
Ο εραστής της κομμώτριας
(Le mari de la coiffeuse)
ΝΕΡΙΤ, 22.30
Ο έρωτας ενός πενηντάρη (Ζαν Ροσφόρ) με μια ελκυστική κομμώτρια (Ανα Γκαλιένα) του χωριού του καταλήγει σε ένα φιλμ πλούσιων συναισθημάτων, κωμικό αλλά και τραγικό, τρυφερό αλλά και σκληρό, με υπέροχη μουσική (Μάικλ Νάιμαν) και ελκυστική φωτογραφία (Εντουάρντο Σέρα). Η καλύτερη ταινία του Πατρίς Λεκόν προσφέρει μία από τις πιο όμορφες ερωτικές περιπλανήσεις στον κόσμο της μεγάλης οθόνης. (Γαλλία, 1990, 82′)

HeliosPlus