Ενας κόσμος χωρίς τέλος (πρώτη τηλεοπτική μετάδοση)

ΝΕΡΙΤ, 00.45
Βραβευμένο ιστορικό δράμα εποχής, γερμανικής παραγωγής (2012), σε σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον Τζόουνς. Η σειρά είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κεν Φόλετ και είναι η συνέχεια της σειράς «Οι Στυλοβάτες της Γης». Διαδραματίζεται στη φανταστική αγγλική πόλη Κίνγκσμπριτζ κατά τη διάρκεια του εκατονταετούς πολέμου της Αγγλίας με τη Γαλλία ενώ στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο Μαύρος Θάνατος. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε ο Ρίντλεϊ Σκοτ και τα γυρίσματα της σειράς έγιναν σε Ουγγαρία, Σλοβακία και Αυστρία. Η σειρά, που έχει κερδίσει το βραβείο ΕΜΜΥ μουσικής σύνθεσης για μίνι σειρά 2013 και το βραβείο παραγωγής στα τηλεοπτικά βραβεία Bavarian 2013, θα μεταδοθεί σε οκτώ ωριαία επεισόδια. Πρωταγωνιστούν οι Σίνθια Νίξον, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Μπεν Τσάπλιν, Σαρλότ Ρίλεϊ.

Ξένες ταινίες

Hulk
Star, 22.00
Το μεταλλαγμένο ον που προέκυψε ύστερα από τη σειρά πειραμάτων που υπέβαλε στον εαυτό του ένας στρατιωτικός επιστήμονας ανήκει στην ανθολογία των πιο σκοτεινών ηρώων των κόμικς της Marvel. Ο σκηνοθέτης Ανγκ Λι καλλιέργησε τα ψυχολογικά – φιλοσοφικά σημεία της ιστορίας αφού τα οργανικά αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών δεν τα βιώνει τελικά ο υπεύθυνος των πειραμάτων (Νικ Νόλτε) αλλά το μοναχοπαίδι του, επίσης επιστήμονας (Ερικ Μπάνα). (HΠΑ, 2003, 138′)
Sleepers
Star, 02.45
Τέσσερις παιδικοί φίλοι που κακοποιήθηκαν από τους φύλακες του αναμορφωτηρίου τους θα πάρουν το αίμα τους πίσω με τον πιο παράδοξο τρόπο. Με χώρο δράσης τη βίαιη γειτονιά «Hell Kitchen» της Νέας Υόρκης, ο Μπάρι Λέβινσον φτιάχνει μια περιπέτεια εκδίκησης βασισμένη εν μέρει σε κάποιο αληθινό γεγονός. Παίζουν οι Τζέισον Πάτρικ, Μπραντ Πιτ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντάστιν Χόφμαν. (ΗΠΑ, 1996, 141′)

HeliosPlus